Xeon Processor Vs. Fyrkärnig

September 30

Xeon processor är ett varumärke av processor som skapades av Intel Corporation. Quad-core är en typ av flerkärniga teknik som också skapades av Intel.

Historia

Den första Xeon-processor släpptes i juni 1998 av Intel. Det var en del av Pentium II-familj av processorer. Quad-core-teknik skapades av Intel 2006; tekniken antogs senare av AMD för sin linje av quad-core processorer.

Fyrkärnig

Quad-core-teknik gör det möjligt för flera dual-core dör på samma chip. Varje form innehåller två kärnor som delar en minnescache. Kommunikation mellan kärnorna ett och två, och kärnor tre och fyra, sker via front side bus (bussen som ansluter till RAM i en dator).

xeon

Xeon varumärke processorer finns i en mängd olika specifikationer. Xeon-processorer varierar i funktioner från en kärna till sex kärnor, klockfrekvenser på 2,4 GHz till 3,2 GHz per kärna och cachestorlekar som sträcker sig från 3 MB L2 till 12 MB L3.

Rolig fakta

Intel och AMD båda har släppt sex-core processorer, överträffar quad-core-teknik. Intels första sexkärniga processor släpptes 2008; AMD släppt sin första 2009.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com