XP Wireless USB dongle Detection Problem

September 25

XP Wireless USB dongle Detection Problem


Om du vill använda Bluetooth eller andra trådlösa enheter med din dator, kommer du antagligen behöva en USB dongle. En dongle är en liten enhet som ansluts till datorns USB-port och tar emot den trådlösa signalen skickas av tangentbordet, musen eller andra trådlösa enheter. Använda donglar att förbättra datorns och enhetens erfarenheter kommer med några vanliga fallgropar.

detektering problem

Ibland kan en dator kan ha svårt att upptäcka nya enheter. Det är vanligt att ansluta en USB dongle till datorn och ser absolut ingen förändring i hur datorn fungerar. De flesta Windows och Mac operativsystem kommer automatiskt att upptäcka nya USB-enheter om datorn då fungerar. Om du ansluter en dongle till datorn och inte får en pop-up dialogruta, kan datorn uppleva en enkel detektion problem. För att lösa detta problem, koppla ur USB-enheten från datorn. Starta om datorn och låta datorn att starta om. När alla tjänster som körs och datorn reagerar ansluter USB-dongeln igen. En omstart är ofta allt som behövs för att lösa USB.

Enhet och Port Problem

USB-enheter lider också av många av de frågor som du skulle märka i andra elektroniska apparater. Dessa frågor kan inkludera döda batterier, enhets fel, felaktig konfiguration och problem med konstruktionen. Andra problem inkluderar fel port eller kompatibilitet. Datorn kan inte identifiera enheten på grund av att USB-porten bryts att du använder för dongle. Hamn problem och enhetskonfiguration spela en stor roll i att synkronisera enheter. Kontrollera att den enhet du använder har nya batterier och du har det inrättats i enlighet med tillverkarens rekommendationer. Om du konfigurera enheten felaktigt, kan USB-dongeln inte upptäcka det. Koppla USB dongle och prova en annan USB-enhet i USB-porten. Om inga enheter svarar kan du ha en dålig port.

Drivrutiner och uppdateringar

Förare är vad berättar datorn hur man interagerar med en viss produkt. Om drivrutinerna är inaktuella eller om du inte har installerat drivrutinerna för specifika dongel som du använder, kan dongle inte kunna fungera med din dator. Förare brukar komma på en skiva medföljer den enhet som använder USB dongle, och du behöver installera drivrutinerna på denna skiva för att säkerställa korrekt drift. Dessutom, Windows och Mac operativsystem kräver sporadiska uppdateringar för att åtgärda problem och säkerhetsproblem. Om operativsystemet är inte helt uppdaterad, kan det ha svårt att fungera med nya enheter. Hålla ditt system uppdaterat kommer att minska fel. Uppdatera drivrutinerna för den enhet du vill använda. Specifik information om förare och hur man installerar dem bör vara tillgängliga på kundsupportavdelningen på webbplatsen för produkten i fråga. Uppdatera Windows XP med den senaste Service Pack. Du hittar den här på Microsofts Windows XP hemsida.

USB-kompatibel

Inledningsvis USB används en annan teknik än de flesta enheter behöver i 2011. Äldre USB-portar är inte bara långsammare, men kan vara oförenligt med dongle som du vill använda. Om du har en äldre dator, kan du inte att kunna använda vissa enheter om du uppgraderar USB-portarna på datorn. Kontrollera att datorn har en kompatibel USB-port för enheten. Äldre datorer kan ha USB v1.1 portar, som inte är kompatibla med USB v2.0-enheter. Klicka på "Start" och klicka på "Kontrollpanelen". Välj "System" och navigera till fliken "Maskinvara". Klicka på "Enhetshanteraren" och bläddra till posten med titeln "Universal Serial Bus controllers." Expandera den posten och titta på titlarna på enheterna. Om du ser ordet "Enhanced" har du förmodligen USB v2.0. Om du fortfarande har problem med din trådlösa USB-dongel, kontakta tillverkaren för mer specifik felsökning råd.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com