Historien om pekskärmen Computer

April 12

Historien om pekskärmen Computer


Pekskärmsteknik har utvecklats med utvecklingen av bankomater och elektroniska prylar. I det nya århundradet Apple fångade den tekniska branschen fantasi med iPhone och iPad, som båda ger pekskärmar istället för en mus för navigering. Med dessa enheter kom införandet av pekskärm tangentbord. Förutom datorer, pekskärmar har revolution utbildning, liksom transaktioner och videospel.

tidig utveckling

Pekskärmsteknik har utvecklats av EA Johnson på brittiska kungliga Radar Etablering på 1960-talet. Det började dyka upp i offentliga start 1971 med en grafisk dataenhet som kallas Elograph från Elographics, Inc. Konceptet bygger på ett rutnät av infrarött ljus i vilka områden av ljus som berörs och hindras av mänskliga fingrar detekteras av sensorer att översätta informationen till programvarukommandon. En pedagogisk resurs kallas PLATO-projektet underlättas intresse och tillväxt i tekniken.

teknisk Expansion

University of Toronto började utveckla multi-touch-teknik 1982. Denna teknik tillåts sensorer för att upptäcka flera beröringspunkter på en skärm samtidigt, som så småningom blev en nyckel till Apples revolutionerande enheter som iPhone och iPad, som kan detektera 15 berör i taget. Hewlett Packard introducerade den första pekskärmsdator, HP-150 1983, vilket ledde till ytterligare infraröda framsteg som vände mänsklig beröring till digital information.

kommersialisering

Under 1990-talet började pekskärmsdatorer för att sprida märkbart med bärbara datorer som ersatte tangentbordet och musen med en pekplatta. År 1993 lanserade IBM den första smarta telefonen som kallas Simon, som innehöll en pekskärm. Samma år IBM introducerade också ThinkPad 750P och 360p bärbara datorer. Andra pekskärm produkter som kom ut på marknaden ingår Apple Newton 1993 och Palm Pilot 1997.

Äpple Sparks Trend

Från och med iPhone i 2007, lanserade Apple en serie pekskärm produkter. Under 2010 introducerade Apple iPad, en moln visning anteckningsbok med en pekskärm som möjliggör en mer intuitiv användarvänligt internet och mjukvara navigationsupplevelse. Innan iPhone i 2006, 38 miljoner telefoner används pekskärmar, men antalet växte exponentiellt under de kommande fem åren. Idag varje större telefon transportören pekskärm telefoner tillgängliga. Microsoft följt trenden genom att införliva tekniken i Windows 8.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com