Hur man tar bort gamla Windows-versioner från datorn

November 9

Om du installerar en andra version av Windows genom "Ny installation" alternativ i stället för den "Upgrade" alternativet, kommer du ibland lämnas med din gamla Windows-installation på hårddisken. Detta händer när du installerar nya Windows-installation på en annan enhet partition än originalet. När detta händer kommer du säkert vill ta bort de gamla Windows installera, om av någon annan anledning än att frigöra utrymme på hårddisken.

Instruktioner

1 Slå på datorn och starta upp den version av Windows som du vill hålla på din dator.

2 Öppna "Den här datorn" och bläddra till den plats där den gamla Windows-mappen ligger på hårddisken.

3 Välj Windows-mappen och tryck på "Delete" på tangentbordet. Klicka på knappen "Ja" när du ombeds att bekräfta borttagningen av en fil. Fortsätt att klicka på "Ja" tills mappen är helt bort.

4 Högerklicka på "Den här datorn" -ikonen och välj "Egenskaper".

5 Klicka på fliken "Avancerat" och välj "Inställningar" i avsnittet "Start och återställning".

6 Klicka på "Redigera" i avsnittet systemstart. Detta kommer att ta upp ett anteckningsblock fönster med filen Boot.ini.

7 Leta reda på avsnittet "operativsystemet" i filen Boot.ini. Det kommer att se ut så här:

[operativsystem]

multi (0) disk (0) rdisk (0) partition (1) \ WINDOWS = "Microsoft Windows XP Professional"

8 Leta upp posten för Windows-installationen du vill ta bort från systemet, välj sedan hela raden som börjar med "multi (0)" och ta bort den. Spara filen och avsluta Anteckningar fönstret. Detta tar bort gamla Windows alternativet från startmenyn.

Tips

  • Om du är osäker på vilken Windows-mappen är kopplad till din gamla Windows installerar, öppna Start-menyn och skriv "% windir%" i Windows Live Search rutan. Detta kommer att ta upp banan mapp för den version av Windows du är inloggad på. Ta inte bort denna mapp; radera den andra i stället.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com