Vad är dubbelsidig minne RAM?

March 31

Vad är dubbelsidig minne RAM?


RAM eller Random Access Memory, är installerat i datorns moderkort. RAM-moduler kan vara enkel- eller dubbelsidiga. Oavsett om din dator kommer att acceptera en dubbelsidig RAM-moduler beror på vilken typ av RAM-kortplatser som finns på datorns moderkort.

Dubbelsidig RAM

Dubbelsidiga RAM-moduler har minneskretsar på båda sidor av modulen. Minneskretsar är de små, svarta rektanglar kör längden av modulen. En modul kan ha fyra chips på varje sida för totalt åtta chips, eller den kan ha åtta på varje sida för en total av 16 chips.

Hur Dubbelsidig skiljer sig från ensidig RAM

RAM-moduler med samma kapacitet kan vara antingen enkel- eller dubbelsidigt. Låt oss säga att en modul har en kapacitet på 256 MB (megabyte). Om det är dubbelsidiga med 16 chips, då varje chip är 16 MB eller 128 MB (megabits). Om modulen är enkelsidig med åtta minneskretsar, då varje chip är 32 MB eller 256 MB.

Vad betyder detta

En enkelsidig modul, trots att de har samma kapacitet, använder högre densitet chips. Högre densitet chips är dyrare. Därför, enkelsidig moduler är dyrare än dubbelsidiga moduler med samma minneskapacitet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com