Hur man identifierar Xeon-processorer

November 18

Hur man identifierar Xeon-processorer


Märke och modell av din dators processor är en av de viktigaste sakerna du bör veta om din dator. Detta hjälper inte bara du förstår vad programvara systemet kan köras, men är också en allmän indikator på övergripande systemprestanda. En processor i synnerhet Intel Xeon, är avgörande för att köra många serverprogram. Förstå hur man identifierar denna processor att lära mer om datorns konfiguration.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" i Windows för att öppna menyn "Start". Välj "Enheter och skrivare" på höger sida av menyn.

2 Dubbelklicka på ikonen dator. Det bör vara en av de första punkterna på listan under "enheter" och ser ut precis som en dator. Den har också en etikett med ditt datornamn, till exempel "Daniel-PC" eller "Jans datorn".

3 Klicka på fliken "Maskinvara" i dialogrutan som dyker upp. Rulla ned tills du ser en eller flera träffar med etiketten "processorer" under "Type".

Om du har en Xeon-processor, bör du se "Intel (R) Xeon (TM) CPU" följt av CPU modellnummer och klockfrekvens. Detta identifierar den exakta Xeon modellen körs i systemet. Multi-core Xeon ägare kommer att se en lista för varje kärna på CPU.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com