Layer Tre Protokoll

April 7

Routingprotokoll är bäst tänkt som språk datorer och routrar använder för att tala med varandra. Uttrycket "skikt tre protokoll" avser dessa routing protokoll som routrar fungerar på det tredje skiktet av Open System Interconnection Referensmodell. Var och en av skikt tre protokollen har starka och svaga sidor, och beslutet att använda en särskilt bör bero på situationen och de krav som behövs för ett routingprotokoll.

Routing Information Protocols

Utformningen av Routing Information Protocols, eller RIP, är att bestämma den optimala vägen och avstånd för överföring av data. Den ursprungliga genomförande av RIP i nätverksapplikationer var 1988. Det är en i stort sett används protokoll känd för sin användarvänlighet, konfigurerbarhet och användbarhet på små nätverk. RIP domare avstånd av "hop räknas," i motsats till senare protokoll som arbetar på premissen bandbredd. Den maximala hoppantalet är 15. Därför RIP är mindre användbar på större nätverk.

Förbättrad Interiör Gateway Routing Protocol

Interior Gateway Routing Protocol, eller igrp är en Cisco-protokoll som kombinerar distansvektor och länkstatus metoder. Cisco utvecklat IGRP på 1980-talet som en lösning för RIP problem, och senare utvecklades EIGRP att övervinna begränsningar som är inneboende i både RIP och IGRP. EIGRP förbrukar mindre bandbredd än andra protokoll och är en pålitlig alternativ för nätverk av varierande storlek och komplexitet, samtidigt känd för sin enkla konfiguration.

Border Gateway Protocol

Border Gateway Protocol, eller BGP, är Internet-standardprotokoll i bred användning under 2011. Protokollet ser mycket liten användning på Local Area Network eller LAN, inställningar på grund av dess komplexitet. Det krävs mer skickliga hantering eftersom många av de funktioner som automatiserade på andra protokoll kräver manuell justering och drift med BGP.

Open Shortest Path First

Open Shortest Path First, eller OSPF, är en "länktillstånds" protokoll, vilket innebär att routern måste ha en helt kartlagt nätverk snarare än en improviserad en som med distansvektorprotokoll. Routrar i ett OSPF nätverk uppdaterar ständigt varandra med länkstatus för att hålla kartan aktuell. OSPF är tämligen komplex, men är också effektiv.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com