Vad är installations logg?

April 28

En installation log är en liten textfil som skapas när en användare installerar ny programvara på sin dator. Filen innehåller information om installationen som en användare kan referera till.

Fungera

Vissa program använder programmet Windows Installer Component, vilket inkluderar "msiexec" process för att installera nya program på en dator. Denna process skapar en installationslogg i samma rotmapp som resten av de installerade filerna.

Funktioner

Loggen innehåller diverse information om installationen, inklusive statusmeddelanden, felmeddelanden, varningar, datum och tid, filtyper och storlekar och felsökningsinformation. Inte varje installation loggen innehåller samma information. Vissa bara visa felmeddelanden eller status av installationen, medan andra kan innehålla mer.

Varning

Inte varje installationsprogrammet skapar en installationslogg med samma filändelse, eftersom det inte finns någon standard. Några exempel på tillägg inkluderar .log, .txt, .doc eller .html. En användare kan öppna de flesta installera stockar med hjälp av en textredigerare program.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com