Hur man återställer min router inställningar på en annan dator

June 6

Routrar är enheter som delar Internetanslutningar så att fler människor kan använda dem. Utan dem skulle ett modem måste ansluta till endast en dator. Trådlösa routrar tillåter datorer att ansluta till Internet utan att vara fysiskt bunden av gränsen för ledningar, tillåter människor att njuta av Internetanvändning som helst routern har nå. Denna artikel kommer att guida dig om hur du återställer eller manipulera inställningarna på en router på en dator som är ansluten till den.

Instruktioner

1 Slå på datorn. Anslut till routern genom att klicka på "Start".

Klicka på "Anslut till."
Välj "Trådlös Internetuppkoppling" från listan. På popup-fönster genom att trycka på "Visa trådlösa nätverk." Hitta din router på listan. Dubbelklicka på den för att ansluta till det.

2 Klicka på "Starta" igen.
Tryck på "Kör".
Vid dialogrutan Kör, skriv "cmd". Tryck på "OK".
Detta öppnar en dialogruta kommandotolk. Skriv "ipconfig / all." Tryck enter."

3 En lista över nummer visas. Dessa är dina närvarande konfigurerade IP-nummer, värddatornamn, etc. Leta efter antalet märkt "Default Gateway" och skriva ner det. Antalet är vanligtvis 192.168.1.1, eller en liten variation av den.

4 Öppna webbläsaren. Skriv in numret på den standardgateway du skrev ner. Om du uppmanas att användarnamn lösenord är standard en för alla routrar:
Användarnamn: admin
Det finns inget standardlösenord, så lämna det tomt.

5 Du kommer nu att ha tillgång till dina routerinställningar, oavsett om du är på din huvuddator eller inte. När du är klar, stänger din webbläsare. Starta om datorn.

Tips

  • Om du har ändrat standardlösenordet på routern och kan inte komma ihåg det, måste du återställa din router manuellt genom att ta enheten och lokalisera återställningsknappen. Rådgör med din enhet manuellt om du inte kan hitta den.
  • Ändra inte några router inställningar du inte är bekant med, eftersom det kan leda till att routern att bete sig annorlunda än förväntat eller ens bli inoperableDo inte försöka ändra routerinställningarna på en router som inte tillhör you.In Trådlösa anslutningar fönstret vara Var noga med att välja din egen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com