Hur man balanserar inkommande Internettrafik över två Internetleverantörer

June 5

Om du får service från två Internet Service Providers (ISP), kan du öka din datagenomströmning och balansera inkommande data mellan internetleverantörer med hjälp av en lastbalansering router. En lastbalansering router kan både internetleverantörer att ansluta via routern till datorn samtidigt, och balanserar trafiken baserad på bytes överförda eller anslutningar. Dessa routrar har också en failover-funktion, som automatiskt kopplar all trafik till en av de Internetleverantörer om du förlorar anslutningen till den andra.

Instruktioner

1 Anslut Ethernet-kablarna från dina kabel / DSL-modem till routern. Lastbalansering routrar har två Wide Area Network (WAN) portar. Anteckna vilken modemet är anslutet till varje WAN-port.

2 Anslut din dator till lastbalansering router med en Ethernet-kabel. Öppna en webbläsare och skriv "192.168.1.1" i adressfältet. Vid lösenordsprompten anger "admin" som användarnamn, lämna lösenordet tomt och klicka på "OK".

3 Ange ditt administratörslösenord på "Admin Setup". Ange lösenordet och kontrollera det genom att ange det igen, klicka sedan på "Skicka". Detta blir ditt nya lösenord när du öppnar lastbalansering router.

4 Klicka på "Primär" eller "Basic" -fliken konfiguration och konfigurera två ISP-anslutningar. Om du inte har en statisk IP-adress från din Internetleverantör, väljer varje WAN-anslutning och konfigurera den för "Dynamic IP." Om du har en statisk IP måste du manuellt mata in Domain Name Server (DNS) information som du fått av din Internetleverantör.

5 Klicka på "Network Info" för att säkerställa att du har en levande förbindelse med båda Internetleverantörer. Du bör se till att de är anslutna och IP-adressen för varje anslutning. Om endast en ISP är ansluten tillbaka till Grundkonfiguration skärmen och kontrollera dina inställningar. Testa anslutningarna genom att bläddra till en annan Internetadress, sedan tillbaka till lastbalansering router menyn.

6 Klicka på "Advanced Port" för att ställa lastbalansering på routern. Välj "Load Balancing." Klicka på "Enable" kryssrutan. Du kan balansera inkommande och utgående datalaster baserade på antalet byte som skickas och tas emot, antalet paket som skickas och tas emot, pass eller IP-adress. För grundläggande lastbalansering, välj "Bytes Tx + Rx." Bestäm last andel av de två WAN-anslutningar. Om en av dina ISP-anslutningar är snabbare än andra, till exempel kabelmodem har en högre hastighet än DSL-modem, kan du balansera dem genom att ge 60 eller 70 procent till snabbare anslutning och 30 eller 40 procent till långsammare. Klicka på "Skicka" och routern kommer att balansera inkommande data från båda Internetleverantörer.

Tips

  • Om du ansluter till en säker plats, vanligtvis anges med "https: //" i adressfältet, byta lastbalansering till "IP-adress." SSL-kryptering skapar en tunnel mellan en IP-adress och en annan, och om anslutningen växlar från en ISP till en annan under sessionen - ändra IP-adress - du kommer att kopplas bort.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com