Hur man gör en webbkamera Arbetet med Pidgin

June 22

Hur man gör en webbkamera Arbetet med Pidgin


Från och med juli 2011, Pidgin stöder bara ljud- och videosamtal på Linux och andra Unix-baserade plattformar, men det finns en tredje part plugin som även fungerar på Windows. Förmågan bygger på GStreamer och Farsight 2. GStreamer verktyg kan du konfigurera mikrofon, högtalare och webbkamera för att kunna använda ljud- och videofunktionerna i Pidgin. Pidgin stöder bara videochatt i XMPP och Jabber-konton, inklusive Google Talk. Windows plugin är inte en del av de ingående Pidgin plugin alternativ och du måste ladda ner och konfigurera det separat.

Instruktioner

1 Öppna ett terminalfönster håller ned <Ctrl> och <Alt> och trycka på <T>.

2 Ange "gstreamer-egenskaper" utan citattecken i terminalfönstret. Klicka på "Video" -fliken. Klicka på listrutan under "Output" märkt "Plugin" och välja den drivrutin du använder med din webbkamera. Det kan vara standard V4L föraren.

3 Klicka på rullgardinsmenyn märkt "Enhet" och klicka på webbkameran som du vill använda i listan. Om du vill använda standard kamera kan du välja den i listan eller lämna den på "Default". Tryck på knappen input "Test" för att säkerställa att den fungerar ordentligt. Tryck på "Close" -knappen.

4 Högerklicka på någon på din kompislista och välj "Audio / videosamtal" alternativet. Alternativet visas bara när någon har en webbkamera och mikrofon installerat på sin Google Talk.

Tips

  • Gstreamer-egenskapsfönstret kan du göra ändringar i din mikrofon, högtalare och drivrutiner du använder för din inkommande video också.
  • Om du vill använda tredje part plugin i Windows, ladda ner EXE installationsfilen från Fonomo webbsida och köra det. Öppna ett chattfönster i Pidgin och klicka på ikonen för en webbkamera för att påbörja en videochatt.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com