Om Inkscape verktyg för Linux

May 4

Om Inkscape verktyg för Linux


Inkscape är en fri, öppen källkod grafik verktyg för konstnärer och icke-artister både lätt skapa illustrationer och diagram. Den använder vektorgrafik, som bryter en illustration i sina beståndsdelar. En konstnär kan arbeta med alla dessa delar individuellt i stället för att dra på en tom duk. Detta medger större kontroll över de uppgifter om det arbete. Inkscape är tillgänglig för alla större plattformar, inklusive Windows, Mac och Linux.

Vector Graphics Software

Vektorgrafik program som Inkscape bygga bilderna från enskilda komponenter, såsom linjer, rektanglar och cirklar. Programmet spårar plats och dimensioner av varje komponent som spårnings noder i ett diagram. Artister kan sedan lägga till detaljer - till exempel om eller inte formen har en kontur, eller vilken färg det är - separat. Inkscape använder också transformationer, som är matematiska operationer såsom rotation och skalning, för att manipulera enskilda komponenterna.

grundläggande verktyg

Inkscape grundläggande byggstenar är linjen och Bezier kurvan. Bezier-kurvor är linjer som skapar kurvor från enskilda noder och handtag som definierar de tangentiella punkter på kurvan. I programmet ingår också enkla former som rektanglar och cirklar och mer komplicerade former såsom polygoner, stjärnor, spiraler och 3D lådor. Inkscape användare kan också innehålla text i sina diagram av valfri längd eller stil.

Andra funktioner

Inkscape element kan vara delvis eller helt öppet. En form kan innehålla en enda färg som fyllning, eller ett flerdelat linjär eller radiell övertoning som är en skugga av två eller flera färger. En konstnär kan också definiera ett filter såsom en gaussisk oskärpa eller ett kuvert efter att skapa objektet. Efter att ha ställt dessa och andra effekter, kan de sedan överföra hela stilen från ett objekt till ett annat utan att återskapa stil komponenter från scratch.

Gränssnitt

Inkscape innehåller ett mycket intuitivt gränssnitt som är enkelt för nybörjare att lära sig. Programmet innehåller alla sina främsta verktyg inom en enda verktygsfält med verktygstips. Det håller de flesta av sina fönster, såsom fönstret som styr färg och konturerna av ett element, dockad på sidan av skärmen. Det har också många intuitiva tangentbord och mus genvägar för trans funktioner och zooma runt. Inkscape stödjer också dra tabletter och innehåller tryckkänsligheten i många av dess funktioner.

Import och export funktioner

Inkscape kan ladda bitmappsbilder - även känd som rasterbilder - tillsammans vektorgrafik. Det kan importera bitmappsbilder för att spåra och även innehåller en automatisk bitmapp spårningsfunktion, som tar en bild och producerar en serie av kurvor. Inkscape kan också exportera bildkomponenter som en PNG bitmapp.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com