Hur man gör digitala bakgrunder i Gimp

March 15

Hur man gör digitala bakgrunder i Gimp


Gimp är en rolig, gratis grafik editor som har släppts som allmän egendom programvara. Åtkomlig när den har hämtats, Gimp kan användas för att skapa mönster, slå samman bilder, redigera bilder och så vidare. Med alla Gimp: s olika verktyg och kapacitet, kan grafikprogrammet kan användas i en mängd olika sätt för att slutföra kreativa projekt digitalt. Även lära sig allt om programmet kan ta en livstid, kan vem som helst lätt och snabbt lära sig att göra grundläggande uppgifter som gör digitala bakgrunder.

Instruktioner

Hur man gör digitala bakgrunder i Gimp

1 Öppen Gimp.

Om du inte har bildprogrammet, gå till www.gimp.org/downloads/~~V att hämta den.

2 Skapa en ny bild. Klicka på "File" och sedan "Ny." Enligt dina inställningar, välj en bildstorlek från de angivna mallarna eller sätt anpassade dimensioner du själv väljer. Tryck på "OK".

3 Måla bakgrunden en solid färg som önskas. Klicka på "Bucket Fyllningsverktyg" i verktygsfältet och välja en färg från dialogrutan för val av färg genom att klicka på "Förgrundsfärg Box." Flytta markören till arbetsboken och klickar på musen.

4 Lägg önskade effekter. Beroende på dina digitala bakgrundsinställningar, leta reda på "Paintbrush Tool" för att manuellt dra mönster, eller leta reda på "Open som Layer" val under "File" för att infoga en favorit fotografi. Leka med "Blend Tool" för att fylla delar av din bakgrund med olika gradienter.

5 Anpassa din digitala bakgrund projekt till dina likings och spara filen med en bild förlängning såsom .jpg eller .png.

Tips

  • Som du experimentera med olika verktyg och effekter, kan du välja "Layer" och "Nytt lager" för att sätta in ett transparent skikt som du kan prova nya konstruktioner. Om du inte gillar vad visar sig, ta bort din senaste lagret istället för att oroa hur det ursprungliga lagret har påverkats negativt av de oönskade resultat.
  • Som du infoga olika skikt och mönster, kanske du vill spara filen med en Gimp förlängning (såsom .xcf) utöver en vanlig bildfil (t.ex. .jpg). Helt enkelt spara filen som en .jpg kommer inte bevara dina lager som en fungerande fil, vilket innebär att det blir svårare att göra ändringar senare om det behövs.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com