Hur att rensa upp minnesanvändning på en PC

March 17

Hur att rensa upp minnesanvändning på en PC


Med tiden och med konstant användning, kan en dators minne fastna. Detta kan bero på gamla filer, oanvända program, full cachar, och helt enkelt en översträckning av systemresurser. För att hålla maskinen igång snabbt och smidigt, är det idealiskt att göra underhåll på datorn minst en gång i månaden. Underhåll omfattar avlägsnande av eventuella gamla filer, avinstallera gamla eller oanvända program och köra en renare på ditt system som kommer att hjälpa frigöra resurser för datorns minne.

Instruktioner

Hur att rensa upp minnesanvändning på en PC

1 Navigera till CCleaner webbplats. CCleaner är ett gratis program som rensar datorn minnes svin som temporära filer, Internet cache, cookies och filer för närvarande i papperskorgen.

2 Följ stegen för att hämta och installera CCCleaner. När programmet har laddats ner och installera, starta programmet.

3 I CCleaner fönstret, visa både Windows- och programflikarna. Alla rutorna kontrolleras är filer som ska genomsökas och granskas för borttagning.

4 Välj Kör Cleaner knappen. Välj OK i dialogrutan som visas, meddela dig att köra denna renare innebär filer kommer att tas bort permanent från datorn.

5 Granska filerna som togs bort när rengöringen är klar. Filnamnen och detaljer kommer att visas för dig i en rapport när filerna har tagits bort.

6 Välj ikonen Registry som visas under ikonen Cleaner i den vänstra dialog CCleaner ruta. Välj Scan för frågor knappen. CCleaner kommer att söka efter eventuella problem i registret, såsom oanvända filändelser, tomma mappar och andra minnesresurs svin.

7 Välj Fix utvalda frågor knapp som visas när skanningen är klar. Du kommer att uppmanas att säkerhetskopiera ändringar i registret innan åtgärda eventuella problem. Säkerhetskopiera dina ändringar och sedan följa Cleaner guiden CCleaner Registry eftersom det visar dig varje fråga finns och hur man löser och ta bort den.

Tips

  • Utöver ovanstående steg kör en Diskdefragmenteraren och Diskrensning en gång i månaden på ditt system kan också bidra till att frigöra minneskällor på din maskin.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com