Lägga till skrivare till en dator

March 16

Lägga till skrivare till en dator


Det finns två typer av skrivare du kan lägga till din dator. Den första är en lokal skrivare eller en skrivare med en sladd som ansluts till datorn. Den andra är en trådlös nätverksskrivare, som du kan hitta i ett kontor inställningen. Med Windows 7, kan du lägga till en ny skrivare med bara några musklick.

Instruktioner

Lägga till en lokal skrivare

1 Anslut skrivaren till datorn. Om skrivaren är en nyare modell med en USB-anslutning, bör Windows identifiera skrivaren och installera dess drivrutiner automatiskt.

2 Om skrivaren använder serie- eller parallellport och Windows inte upptäcker det, måste du installera den manuellt. Klicka på Start-menyn och välj "Enheter och skrivare."

3 Klicka på "Lägg till en skrivare" för att öppna "Lägg till skrivare" guiden. Klicka på "Lägg till en lokal skrivare."

4 Välj "Använd en befintlig port" och de rekommenderade skrivarporten knappar; klicka sedan på "Nästa".

5 Välj skrivarens tillverkare och modell; klicka sedan på "Nästa". Windows kommer att ladda ner och installera de rekommenderade drivrutiner. Om skrivaren inte finns med i listan, utföra en Windows Update ska söka efter ytterligare drivrutiner, eller klicka på "Have disk" och bläddra till den mapp där föraren befinner sig.

Lägga till en nätverksskrivare

6 Klicka på Start-menyn och välj "Enheter och skrivare"; klicka sedan på "Lägg till en skrivare" för att öppna "Lägg till skrivare" guiden. Klicka på "Lägg till ett nätverk, trådlös eller Bluetooth-skrivare."

7 Välj din skrivare från listan över tillgängliga skrivare, klicka sedan på "Nästa".

8 Om du uppmanas klicka på "Installera drivrutinen" för att installera skrivardrivrutinen på din dator. Klicka på "Nästa" efter guiden bekräftar installation av drivrutiner. Klicka på "Finish" för att stänga guiden.

Ta bort en skrivare

9 Klicka på Start-menyn och välj "Enheter och skrivare."

10 Välj den skrivare du vill ta bort på listan; högerklicka på den och välj "Ta bort enhet." Klicka på "Ja".

11 Du kan behöva administratörsbehörighet för att ta bort en skrivare. Om så är fallet, högerklicka på skrivaren och klicka på "Kör som administratör"; klicka sedan på "Ta bort enhet" och sedan "Ja."

Tips

  • När du har installerat skrivaren kan du vill skriva ut en testsida för att kontrollera att den fungerar. Klicka på Start-knappen och öppna "Enheter och skrivare." Högerklicka på skrivaren och välj "Egenskaper för skrivare." Navigera till fliken "Allmänt" och klicka på "Skriv ut testsida."

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com