Hur man gör en dator DVD Play på en DVD-inspelare

July 17

Hur man gör en dator DVD Play på en DVD-inspelare


Nu när du har timmar video tar upp plats på hårddisken, vill du förmodligen att överföra den till DVD. Men när du har bränt allt som video till DVD, få skivan att spelas upp på vanliga DVD-spelare kan ibland vara svårt. Det vanligaste problemet med uppspelning är att en DVD-skiva inte slutfördes efter inspelningsprocessen. När du bränner en DVD i datorns enhet, måste du slutbehandla skivan innan den kan spelas på andra DVD-maskiner. Den näst vanligaste problemet är ett format kompatibilitetsproblemet. Till exempel kommer en DVD-R-skiva inte spelas upp på en vanlig DVD-spelare om den spelaren stöder DVD-R-format.

Instruktioner

1 Kontrollera bruksanvisningarna för både datorns DVD-brännare och dina andra maskiner DVD uppspelnings att ta reda på vilka format av skivor som de stöder. Här är en översikt:

DVD-R: En skrivas en gång format som stöds av de flesta brännare / spelare, DVD-R-skivor måste slutföras innan de kan spelas i en annan DVD-spelare.

DVD-R DL: Precis som vanliga DVD-R-skivor förutom att den har två skikt på samma sida av DVD, vilket gör att dubbelt så inspelningstiden kapacitet på en enda sida.

DVD-RW: inspelningsbara och åter format spelas i de flesta DVD-spelare, förutsatt att skivan är färdigställd efter inspelningen.

DVD + RW: inspelningsbara och åter format som är enklast att använda för inspelning eftersom skivorna inte behöver slutföras. Detta beror på att avslutningsprocessen utförs automatiskt under själva inspelningsprocessen själv.

DVD + R: En post en gång format, spelas i de flesta DVD-maskiner. DVD + R-skivor måste slutföras innan de kan spela i en annan DVD-spelare.

DVD + R DL: Precis som DVD + R, förutom skivan har två lager på samma sida av DVD, vilket gör dubbla inspelningstiden.

2 Sätt i en tom inspelningsbar skiva i datorns DVD-brännare enhet. Det tar några minuter för datorn att formatera skivan för inspelning.

3 Öppna digital video programvara som du väljer. Några populära videoprogram redigering / överförings är Roxio, DVD Flick, och Express Burn (som också stöder Blu-ray). Se referenser och resurser för handledning och nerladdningslänkar för dessa program.

Du kan också använda Windows Movie Maker och Windows DVD Maker (förinstallerad med Windows), som gör det möjligt att skapa, spara och bränna dina videoproduktioner till DVD.

4 Använd din videoredigering programvara för att lägga till videoklipp eller fullängdsfilmer till tidslinjen (även kallad storyboard i vissa program).

Vid tillämpningen av denna handledning kommer vi att använda Windows Movie Maker. Du kan använda "Lägg videoklipp" kommando, eller helt enkelt dra och släppa dina videoklipp i tidslinjen.

5 Ordna videoklippen i den ordning du vill att de ska visas (välj video, sedan dra och släppa den på plats).

6 Lägg musikaliska backing tracks eller berättande om så önskas genom att klicka på "Lägg till ljud" eller helt enkelt dra och släppa dina ljudfiler till tidslinjen.

7 Klicka på "Finish Movie" när du är nöjd med den färdiga filmen mix. (Tips: du kan förhandsgranska filmen i förhandsgranskningsfönstret till höger på skärmen.)

8 Klicka på "Spara till datorn." "Spara Movie Wizard" öppnas.

9 Skriv in ett namn för filmen i filnamnet. Du kan också välja en mapp för att spara det i på hårddisken genom att klicka på "Bläddra" -knappen. Klicka sedan på "Nästa".

10 Flytta fram till "Film Setting" sidan, klicka på "Visa fler valmöjligheter," välj sedan formatinställningar du vill ha från rullgardinsmenyn. Standard för DVD-uppspelning är DV-AVI (NTSC är USA, PAL i Storbritannien). Klicka sedan på "Nästa".

11 Vänta medan Windows Movie Maker gör filmen (detta kan ta allt från några minuter till flera timmar, beroende på hur lång filmen).

12 Visa din färdiga film och se till att du är nöjd med resultatet innan du bränner DVD. Gör justeringar / redigerar efter behov och klicka sedan på "Publicera film."

13 Välj "DVD" och sedan klicka på "Nästa". Windows DVD-bränning öppnas (detta bör redan vara förinstallerade på systemet).

14 Lägg dina färdiga filmer till DVD genom att klicka på "Lägg produkter." Fortsätta att lägga filmer tills skivan är full (se diskutrymmet indikatorn längst ner i fönstret). Klicka sedan på "Nästa" när du har lagt till videoklipp.

15 Lägg kapitelrubriker och välj menyalternativ på följande skärm. Klicka på "Nästa". Din video kommer att börja bränna; denna process kan ta flera timmar att slutföra.

16 Mata den avslutade DVD från datorns enhet och sätt in din DVD-spelare / inspelare. Tryck på "Play" eller välj ett kapitel från huvudmenyn.

Njut av din film!

Tips

  • Du kanske vill börja bränna DVD före sänggåendet så att filmen kommer att bränna medan du sover. Det är bäst att inte använda datorn under bränningen, eftersom detta förbrukar mycket datorns resurser.
  • Om skivan fortfarande inte kommer att spelas upp efter att slutföras, prova det i en väns DVD-spelare. För andra felsökningstips, se referens 2.
  • (VCD) Video-CD spelbar för vissa DVD-spelare utrustning.
  • Glöm inte att slutföra skivan! DVD-skivor som inte har slutförts kommer inte att spela på vanliga DVD-spelare / inspelare.
  • Använda skivor som inte stöder din brännarens skrivhastighet kommer att orsaka oförutsägbara resultat. Se till att din skrivhastighet matchar kapacitet själva skivan.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com