Hur man öppnar en iMac 20

September 17

Hur man öppnar en iMac 20


IMac 20 är en Macintosh-dator tillverkad av Apple Inc. Namnet "iMac" hänvisar till raden av datorer och "20" är skärmens 20-tums diagonal dimension. IMac är en "allt i ett" modell, vilket innebär att det är en fullt fungerande dator som endast kräver en nätverkskabel till dess inmatningsenheter (mus och tangentbord) och en nätsladd bifogas. IMac är både trådlöst och Bluetooth-kompatibel och inkluderar både FireWire och USB-portar.

Instruktioner

För både vit och Silver iMac modeller

1 Hur man öppnar en iMac 20

Bekräfta datorn är urkopplad innan du fortsätter.

Stäng av datorn och koppla ur nätsladden, nätverkskabeln och alla USB och FireWire-kablar. Vänta minst 30 minuter för datorn svalna innan du fortsätter.

2 Hur man öppnar en iMac 20

Sprid ut en handduk för att undvika skador på skärmen.

Sprid ut en handduk på ett bord och placera iMac på det, nedåt. Detta kommer att förhindra att bildskärmen repas eller skadas.

3 Lossa skruvarna på undersidan av iMac. Observera att dessa skruvar inte helt frigöras från plattan.

För äldre (vit) iMac

4 Håll iMac på handduken med skärmen nedåt. Genom att försiktigt dra i metallstativet, ser du att de två halvorna kommer att börja komma isär. Hålla den nedersta delen av iMac för att hålla den stabil medan du separera de två halvorna. Lägg märke till hur fallet är "gångjärn" längst upp - försiktigt frigöra dessa gångjärn att helt ta bort baksidan av iMac.

5 Hur man öppnar en iMac 20

Du kan enkelt byta ut hårddisken i en iMac.

Sätt ihop datorn genom att upprepa stegen i omvänd ordning. Montera de två halvorna i kroppen tillsammans och sedan tillbaka metallplattan på undersidan av iMac. Dra åt skruvarna och anslut kablarna.

6 Starta upp datorn för att bekräfta att du ihop det på rätt sätt.

För Intel (Silver) iMac

7 Stå din Intel iMac i sitt ursprungliga upprätt läge och fästa sugkoppen på skärmen. Dra försiktigt skärmen locket bort från resten av datorn. Detta lock hålls på plats av en serie av små magneter inte skruvar. Placera den åt sidan i ett område där det inte kommer att repas eller skadas.

8 Bänd försiktigt de två halvorna isär för att helt exponera det inre arbetet i iMac. Observera att det finns en liten tråd som ansluter kameran till moderkortet i datorn som måste vara helt frikopplad för att helt separera de två halvorna. När denna tråd har kopplats på plastanslutningspunkten, kan du helt ta bort den bakre delen av datorhuset.

9 Hur man öppnar en iMac 20

Du behöver en Torx skruvmejsel inställd på att ta bort displayen.

Ta bort Torx-skruvar som håller fast bildskärms till huset. I de flesta fall kommer du inte att koppla bort bildskärms, men du kan stötta upp ur vägen med en liten, vikt handduk.

10 Sätt ihop datorn genom att upprepa stegen i omvänd ordning. Åter displayen med Torx-skruvar, montera de två halvorna av kroppen tillsammans och sedan återansluta kameran tråd innan du fäster de två halvorna. Byt ut skärmen locket och sedan tillbaka metallplattan på undersidan av iMac och dra åt skruvarna.

Tips

  • Använd denna möjlighet att blåsa dammet ut på insidan av datorn.
  • Vissa inre komponenter i iMac är knivskarp.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com