Hur man kontrollerar partitioner på din Compaq Presario

September 16

Standardkonfigurationen lagring för Compaq Presario-datorer - både stationära och bärbara linjer - innehåller en enda hårddisk. Oavsett din Compaq Presario hårddisk märk storlek, är det sannolikt att bli en mycket mindre mängd utrymme för faktisk användning. Om mängden utrymme på huvud partitionen är inte tillräckligt, använda Windows Diskhantering verktyg för att kontrollera antalet och storleken på partitioner.

Instruktioner

1 Logga in på din Compaq Presario datorn och tryck på "Windows-R" för att starta "Kör" dialogrutan. Skriv "compmgmt.msc" i rutan och tryck på "Enter" för att öppna Datorhantering.

2 Klicka på kategorin "Diskhantering" under "Storage" behållare i den vänstra rutan och vänta en stund för Windows att uppdatera lagringsenhetslistan. Markera din hårddisk när den visas.

3 Styr din hårddisk partitioner. För att radera en partition du inte längre använder, högerklicka på den och välj "Ta bort volym." Försök INTE ta bort partitionen märkt "System", "OS" eller "Recovery" eller så kan du göra din dator obrukbar eller förlora viktiga filer eller säkerhetskopior. Klicka på "Ja" för att bekräfta åtgärden. När du är klar, kommer du att bli kvar med ledigt utrymme på hårddisken.

Till format (torka) en partition, högerklicka på en och välj "Format". Försök inte att formatera någon av de ovan nämnda partitionstyper.

För att ändra en partitions enhetsbeteckning, högerklicka på en och välj "Ändra enhetsbeteckning och sökvägar" och följ anvisningarna.

Att krympa en partition, högerklicka på en och välj "Krymp volym." Följ anvisningarna för att krympa den. När krymps är klar, kommer det belopp som du krympt genom lämnas som allokerat utrymme på hårddisken.

För att förlänga en partition, högerklicka på en och välj "Utöka volym." Observera att du måste ha ledigt utrymme på enheten för att förlänga en partition. Följ anvisningarna i dialogrutan för att förlänga den. När du är klar, kommer skiljeväggen att växa med mängden ledigt utrymme du har lagt till det.

Tips

  • Du måste vara inloggad som administratör för att använda Datorhantering verktyget i Windows.
  • Informationen i denna artikel gäller Windows 8 och 7. Det kan variera något eller avsevärt i andra Windows-versioner.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com