After Effects Flag Tutorial

April 20

Adobe After Effects är ett av de bästa mjukvarupaket för efterbearbetning filmmaterial. En intressant effekt du kan uppnå med After Effects är att lägga en vinka flagga som du komposit på en annan scen. Det finns flera aspekter av processen, bland annat med hjälp av Forge Freeform 2 plug-in.

Skapa ett förskjutnings

Skapa förskjutnings som senare kommer att tillämpas på din flagga. I "Project" panel skapa en ny "Composition". Välj NTSC DV förinställda, eller ange egna inställningar om du föredrar, och göra det ett par sekunder lång. Importera en Tiff moln bild som du gjort i Photoshop med hjälp av "Cloud" filter. Centrera molnet bilden i vyn.

Gå till tidslinjen, keyframe den första bildrutan, och i varje efterföljande ram flytta molnet bilden något. Välj "Layer" och sedan "Ny" och klicka på "Solid." Gör fast "svart." Välj "Effect", "Render" och sedan "Ramp. Gör inställningar 78, 120 och" svart ". Se slutet av rampen" Linear "och" vita ". Flytta detta lager så den svarta delen är precis där du vill att ha din flagga. Gör "Transfer" läge Multiplicera. Spara ditt arbete.

Tillsätt Karta och flagga

Skapa en ny komposition. Använd storleksinställningar som du använde för förskjutnings. Ta i förskjutnings du gjort. Importera en bild av en flaggstång du gjort i Photoshop genom att beskära en bild. Nu importera (till ett annat lager) en bild av en flagga som du vill använda. Fria versioner av praktiskt taget alla flaggan i världen finns på nätet, eller så kan du göra din egen.

Skapa Effekt

Flytta flaggstång och flagga lager så att flaggan är över det svarta området, men kanten berör fortfarande stolpen. Med flaggan skiktet valt väljer "Effect" och sedan "Forge Freeform 2" effekt. Fem punkter har nu lagts till som gör att du kan kontrollera rörelsen av flaggan. Flytta två hörn av flaggan så att den sätts tillbaka till polen. I flaggskiktet öppna "Effekter" kontroller. Expandera pilen bredvid "Freeform 2." Nu expanderar pilen för "Antal kontrollpunkter. Slå på" Stoppur "du ser det. Expandera" Object siffer Controls, "förändra" X "rotation till ca -40 och" Y "rotation till -15 eller mindre (du kan behöva göra detta mindre att hålla kanterna på flaggan på flaggstången).

I "Effekter" kontroller, öppna "Displacement" kontroll och välj förskjutningsskiktet du tidigare importerat. Gå igenom tidslinjen, och i varje ram placera rätt kant hörnen för att producera dina rörelser. När du är klar, spara ditt arbete och importera den till vad bakgrund som du väljer.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com