Kan du använda en FiOS Router med Time Warner Internet?

May 13

Verizons FiOS tjänsten ger höghastighetsanslutning till Internet till användare över ett fiberoptiskt nät. FiOS är inte tillgänglig på alla platser, så FiOS abonnenter som flyttar till nya områden kan behöva skaffa Internet från andra leverantörer, såsom Time Warner Cable. Tidigare Verizon kunder som har köpt en FiOS router kan undra om det kommer att fungera med Time Warners internettjänst.

Verizon FiOS Internet

En FiOS Internet-anslutning använder ljuspulser resande över plast, fiberoptiska kablar för att överföra data till och från en användares hem eller kontor. En anordning som kallas en Optical Network Terminal omvandlar dessa pulser till elektriska signaler som kan tolkas av datornätverk utrustning, och signalerna skickas sedan till en router via en Ethernet-kabel. Routern distribuerar datasignalerna till datorer och andra enheter, precis som sker på någon annan hem- eller kontorsnätverket.

Time Warner Cable Internet

Time Warner använder standard kabel-tv snarare än FiOS att leverera Internet service till sina kunder. Datasignaler som överförts kabelnätet till en kabel-kompatibelt modem i användarens hem eller kontor. Liksom FiOS ONT omvandlar kabelmodemet signalerna till en form som kan tolkas av datorer och andra enheter. En router är vanligtvis ansluten till modemet med en Ethernet-kabel, vilket gör att Internet-anslutningen delas av flera datorer i användarens hem eller kontor.

FiOS Routrar

Även fiberoptiska Internetanslutningar kräver speciell utrustning i form av Optical Network Terminal, när en signal passerar genom ONT är det förts över en Ethernet-anslutning på samma sätt som data från en kabel, DSL eller satellit Internet-anslutning. FiOS routrar, såsom de som tillverkas av D-Link och Actiontec, vanligen ges till Verizon abonnenter och inte har inbyggd fiberoptiska komponenter utan helt enkelt acceptera en Ethernet-kabel från ONT.

router Kompatibilitet

Eftersom routrar som används med Verizons FiOS Internet inte har fiberoptiska komponenter, kommer dessa enheter fungerar på alla Ethernet-nätverk, inklusive de som inte får en FiOS anslutning. Routrarna är Verizon-märkta, men de är identiska med motsvarande modeller av omärkta routrar. Kunder till Time Warner och andra Internetleverantörer kan använda dessa routrar på hem- och kontorsnätverk på samma sätt som de skulle använda dem för att få FiOS tjänsten från Verizon.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com