Problem Exportera en Access rapport till RTF-format

February 25

Problem Exportera en Access rapport till RTF-format


Microsoft Access integreras typiskt rapporter sömlöst med ordbehandlingsprogram. Ibland kan en enkel uppgift som exporterar en rapport till RTF-format blir problematiskt. Det finns några vanliga problem med några enkla lösningar. Tänk på att varje version av Access och varje version av ditt ordbehandlingsprogram har små variationer som gör felsökning knepigt.

Text Wraps felaktigt

Ibland text i en rapport kan tyckas att förlora formatering när en rapport exporteras till .rtf. Det första steget för att korrigera detta problem är att vara säker på att data uppradade på varje rad i rapporten i rader av samma höjd. I Access designvy, gå till menyn "Format", välj "Justera" och sedan "Top". Välj "Format" igen, välj "Storlek" och sedan "Till Tallest" att rätta till detta problem.

Nästa alternativ är att helt enkelt formatera textdokumentet med hjälp av marginalinställningarna.

Vissa rekommenderar exporterar till PDF om du vill bevara den exakta utseendet på dokumentet. Men att justera inställningarna som beskrivs här bör ge fix du behöver.

stympad Text

När rapporterna är komplicerade, har många delrapporter eller innehålla långa PM kan data bli stympad eller kortklippt, när de exporteras till RTF-format. Försök att ställa in "textformat" egendom PM textrutor till "RTF" för att lösa detta problem. För att göra detta, högerklicka på textrutan och välj egenskaper menyn. Välj "textformat" från listan, klicka på rullgardinsmenyn och förändring "Plain text" till "RTF."

försvinnande Data

När rapporten förhandsgranskning ser befolkade och formaterad men data försvinner vid export, kanske du måste sätta in åtminstone en kontroll med innehåll. Sätt en kontroll med data såsom

= IIf ([txt1] Är Null, "No Data Rapporterade", "")

att se om det löser problemet.

Text visas i slutet

Förutom saknas text eller stympade minneslådor, ibland saknas text visas i slutet av rapporter. Detta händer oftast när hårda avkastning ( "Ctrl" och "Enter" sammanpressade) används i memoboxar. När RTF Converter kommer till slutet av en textrad, infogar det en radbrytning. Därför finns det tillfällen när två hårda avkastning kommer att visas och orsaka formateringsfel och stympade text.

Efter att förhandsgranska rapporten bör du kunna se var det finns alltför många hårda avkastning. Ta bort dessa i memo rutor och kör export igen. Eller, exportera rapporten och avslöjar koder i ditt ordbehandlingsprogram för att hitta de extra hårda avkastning.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com