Varför är firefox.exe i start?

April 10

Att hitta ett program i din "Startup" mapp som du inte har lagt till kan visa sig vara en källa till oro, eftersom det kan tyda på en osäkerhet i systemet. Firefox, en öppen källkod webbläsare, är inte ett skadligt program. Det kan dock fungera som en kanal genom vilken ovälkommen innehåll kan nå dig - precis som alla webbläsare kanske. Det finns mer än en anledning Firefox kan ha sparat en körbar fil till mappen Autostart i Windows. Att lära dessa skäl kan hjälpa till att förbereda dig för att hantera liknande problem i framtiden.

Startmappen

Autostart-mappen är en Microsoft Windows-mappen notering program som laddas när Windows startar. När du trycker på datorns strömbrytare, kallas en ansökan Basic Input-Output System (BIOS) börjar startprocessen i Windows. Som Windows laddas, kontrollerar det Autostart-mappen för körbara program och öppnar alla den hittar. Installationsprogrammet som medföljer Firefox inte placera firefox.exe i denna mapp som standard. Det finns dock några sätt programmet kan hamna där.

Microsoft Configuration Utility

Microsoft Configuration Utility (msconfig) är ett program som du kan använda för att konfigurera din Windows-installation. Du kan få tillgång till det här verktyget genom att klicka på "Start" och skriva "msconfig" i "Sök filer och mappar" rutan och sedan klicka på "msconfig.exe" post som visas. Klicka på "Start" fliken för att visa en lista över alla program som startar när Windows gör. Om du hittar "firefox.exe" listade, ta bort den genom att klicka på kryssrutan till vänster.

skadliga program

Det är möjligt att du har skadlig kod på datorn som orsakar Firefox att starta när Windows gör så att den kan ladda webbsidor som innehåller popup-reklam eller annat oönskat innehåll. Om ett virus har äventyrat din dator, kan det virus program har flyttat "firefox.exe" till Autostart-mappen. Om en virusinfektion är närvarande, kan du finna dig omdirigeras till andra webbplatser när du försöker använda Firefox för att få tillgång till välkända webbplatser som Google.com.

Felsökning

Om du stöter på misstänkt beteende - såsom firefox.exe visas i mappen Autostart - bör du se till att du har up-to-date antivirusprogram installerat. Utföra en fullständig genomsökning av din dator när antivirusprogrammet uppdateras är också en bra idé. Dessutom kan du vill kontrollera din Autostart-mappen för alla dokument med tillägget ".html". Om du har en sådan fil i mappen, laddar din standardwebbläsare när Windows startar så att den kan visa sidan. Du kan ta bort dessa oönskade filer från mappen Autostart. Högerklicka på filen och välj "Ta bort" från popupmenyn. Du kan också markera filen och tryck på "Del" eller "Delete" -knappen. Om du inte kan se filändelser i denna mapp, gör följande: Klicka på "Start> Kontrollpanelen> Utseende och anpassning." Under "Mappalternativ" klickar du på "Visa dolda filer och mappar" länken. Klicka för att välja "Visa dolda filer, mappar och enheter" knappen och klicka sedan på "OK".


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com