Hur man gör Windows MCE köra snabbare

April 16

Hur man gör Windows MCE köra snabbare


En dator som kör Windows XP Media Center Edition tenderar att sakta ner tiden, som program och tjänster lämnar temporära filer utspridda på hårddisken. Dessa filer blir fragmenterad vilket resulterar i en signifikant minskning i prestanda. En hårddisk som är nästan full kan också bromsa diskåtkomst och virtuella minnesfunktioner. Här är några tips för att göra Windows MCE köra snabbare och mer effektivt.

Instruktioner

1 Installera de senaste Windows MCE uppdateringar. Öppna Internet Explorer, klicka på "Verktyg" och sedan "Windows Update." Låt Microsoft för att skanna och uppdatera Windows MCE-system på en regelbunden basis.

2 Klicka på "Den här datorn" -ikonen på skrivbordet, och klicka sedan på "C:. Drive" Klicka på "Documents and Settings". Därefter klickar du på "Alla användare" och sedan "Delade dokument." Windows MCE som standard har en stor mängd filer i mappen Delade dokument. Ta bort alla video- eller musikfiler som du inte använder eller behöver.

3 Avinstallera oanvända program. Gå till "Kontrollpanelen" och sedan "Lägg till / ta bort program" för att se vilka paket som är installerade på din Windows MCE-dator. Klicka på "Ta bort" för att avinstallera program som du inte använder.

4 Defragmentera hårddisken. Stäng alla program som körs, öppna "Den här datorn" högerklicka på "C: Drive," välj "Egenskaper" och sedan fliken "Verktyg". Klicka på "Defragmentera nu" för att skanna och defragmentera hårddisken.

5 Inaktivera onödiga startprogram. Klicka på "Start" och sedan "Kör". Skriv "msconfig" i rutan, klicka på "Enter" och välj sedan "Startup." Avmarkera alla program som du inte behöver och klicka sedan på "Apply".

6 Installera mer RAM eller minne. Att öka mängden minne i en Windows MCE-dator kommer att avsevärt öka prestanda. Eftersom Windows XP Media Center Edition fokuserar på medieprogram, är mer minne ofta nödvändigt att göra program körs snabbare.

Tips

  • Experimentera med startprogram. Stäng av ett program i taget, startar om datorn, sedan se till att allt fungerar som det ska. Om inte, gå tillbaka och kontrollera posten i listan Startup.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com