Hur man tar bort en Windows-Virus Med Linux

March 9

Ta bort en Windows-virus med hjälp av en Linux räddningsskivan är ett bra sätt att ta bort viruset. Föreställ dig två arméer i strid. Om de använder samma taktik är det svårt för en armé att omintetgöra en annan. Men om två arméer med olika taktik striden varandra (dvs en Linux-baserade program försöker innehålla en Windows-virus) sedan en armé är förutbestämd att vinna. Enkelt uttryckt, när folk skapar många Windows-virus som de inte tar hänsyn till att en Linux-program kan desinficera virus Windows, vilket ger Linux programmet övertaget.

Instruktioner

1 Ladda ner Linux byggda räddningsprogram "Avira Antivir Rescue skiva" ISO-filen. När du har hämtat det sätter din tomma CD-R i datorns CD-brännare.

2 Öppna "ImgBurn," välj "Skriv bildfil till skiva" och klicka på ikonen Windows Explorer för att hitta ISO-filen. När du har hittat det, dubbelklicka på filen lägga till filen i kön. Under inställningar, ställ in "Skrivhastighet" till "1X" och antalet "Kopior" till "1" Markera kryssrutan bredvid "Kontrollera" för att kontrollera att se om skivan har några problem när bränningen är klar. Slutligen, välj "Skriv" för att starta bränningen.

3 Stäng "ImgBurn" en gång ISO-filen har skrivits till skivan och verifieras. Sedan tar ut skivan och sätt in den i den infekterade datorns skivenhet (om datorn är den infekterade datorn, lämna skivan inuti enheten).

4 Starta den smittade datorn och vänta tills den startar via cd-enheten. (Om det inte gör det, måste du ändra startordningen för datorn. Se avsnittet Resurser för att lära sig att göra det.) När den har startat via skivan kommer en DOS skärm börja lastning. När du tillfrågas som "startalternativ" du vill välja, ange "2" för "starta upp AntiVir Rescue System".

5 Välj "viruskontroll" i huvudmenyn när datorn har framgångsrikt startats om till "Avira Rescue System." Du kommer då att bli tillfrågad om du vill söka igenom alla filer, endast programfiler eller bara startsektorer. Välj "skanna alla filer." Slutligen, välj "OK" för att börja skanna din dator. Beroende på din dator, kan skanningen ta lång tid.

6 Starta om datorn och ta ut skivan ur CD-enheten när skanningen är klar. Du bör nu ha en dator utan Windows virus som plågat din dator innan du skannas.

Tips

  • Håll alltid antivirusprogram uppdaterade på din dator. Dessutom har åtminstone två olika anti-spyware-program som är installerade på datorn.
  • Sök igenom datorn efter virus och spionprogram åtminstone en gång i veckan.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com