Hur kan jag Anslut en andra dator till min personliga hög hastighet kabel internet?

June 2

Kabel Internet gör höghastighetsanslutning, med högre hastighet än de T1 linjer i många fall, lättillgängliga och prisvärda för hemanvändare. Kabelmodem, ungefär som traditionella modem, har sina nackdelar, bland dem det faktum att de bara har en nätverksport för anslutning av en dator. För att göra din kabel med höghastighets finns tillgänglig till en annan dator, måste du installera en nätverksrouter och switch. Dessa kommer ofta som en enda enhet för hemmabruk, en router med en inbyggd switch möjliggör vanligtvis fyra eller åtta anslutningar.

Instruktioner

1 Anslut porten Wide Area Network (WAN) på routern / kopplingsanordningen till datorporten på kabelmodemet med en nätverkskabel och makt routern på. Routern kommer att gå igenom en uppstartscykel, och färdigställande brukar indikeras av lamporna på framsidan av enheten. Konsultera dokumentationen för enheten om du är osäker på hur du berätta när strömmen-cykeln är klar. Under denna tid får routern nätverksinställningar från kabelmodemet att tillåta anslutna enheter för att få tillgång till Internet-anslutningen.

2 Anslut din första dator till en av de öppna Local Area Network (LAN) portar på baksidan av routern / kopplingsanordningen med hjälp av en nätverkskabel. Datorn får nätverksinställningar från enheten, och inom en minut eller två på sin höjd skulle kunna få tillgång till Internet.

3 Kontrollera anslutning till Internet på den första datorn innan du försöker lägga till ytterligare datorer. Gå till en webbplats och kontrollera att sidan laddas korrekt.

4 Anslut din andra och eventuella ytterligare datorer för att öppna LAN-portar på routern / kopplingsanordningen med hjälp av nätverkskablar. Alla dessa datorer kommer att kunna dela din höghastighetskabelanslutning.

Tips

  • Som standard hemroutrar tilldela nätverksinformation till anslutna datorer via DHCP. Om en av dina datorer inte ansluter korrekt, gå in nätverksinställningarna via kontrollpanelen och kontrollera dina TCP / IP-inställningar som datorn är inställd för att ta emot nätverksadresser automatiskt via DHCP.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com