Saker att inte göra i ett chattrum

July 3

Chattrum på Internet är ett praktiskt verktyg för att kommunicera med flera vänner online på en gång. Chattrum används också för att träffa nya människor och diskutera liknande intressen mer aktivt än i ett forum eller anslagstavla. Men chattrum har många faror och användare bör vara försiktig. Om dina barn använder chattrum, inte försumma att gå över säkerhetsriktlinjer med dem.

Personlig information

Lämna inte ut någon uttrycklig personlig information i ett chattrum. Detta inkluderar uppenbara detaljer såsom ditt telefonnummer, kontonummer, adress eller personnummer, men även information som verkar mindre ofarliga såsom ditt fullständiga namn, födelsedatum eller och hemstad. Med din dag och födelseort, kan en identitet tjuv kunna få en dubblett födelse rekord, enligt CrimeDoctor.com. Håll dig till ett förnamn grund. Lista bara din födelsemånad i profilinformation. Om chattrummet använder avatarer, undvika bilder av dig själv om chatten är vänner skyddad. Detta gäller särskilt för barn.

Nätmobbing

Barnen kan falla offer för mobbning (online trakasserier) i chattrum. Om du misstänker att ditt barn är ett offer för mobbning, inte låta det gå orapporterade. Många webbplatser och skolor nu genomföra strategier avseende mobbning som sker i chattrum eller på sociala nätverkssajter. Skolor kan vara tveksamma till att genomdriva anti-mobbning politik, eftersom det har varit stämningar mot skolor för att överskrida sina gränser. Tyvärr är dessa dräkter vinner ofta i domstol. Söka hjälp från din lokala polismyndigheter, eftersom beroende på ålder av gärningsmannen, kan mobbning debiteras som en förseelse eller junior brottslighet. Om inte annat, enligt StopCyberBullying.org kunde gärningsmannen förlora tillgång till sin Internetleverantör eller chatrum konto som en användarvillkoren kränkning.

Spionprogram och sabotageprogram

Undvika att klicka obekanta hyperlänkar. Spionprogram eller skadliga program kan infektera din dator, vilket kommer att orsaka skador varierar i svårighetsgrad från en långsammare dator inspelade tangenttryckningar och identitetsstöld. Ofta är dessa länkar kommer från Internet "spamrobotar."

Undvik också utbyta filer med okända användare. Chattrum är inte längre begränsad till text och användare ofta utbyta ljud, bild- och videofiler, men dessa filer kan vara infekterad med spionprogram eller skadlig kod. Även om du är noggrann, föreslår TeenSay.uk.co du installerar en gratis spyware borttagning program som AdAware, SpyBot eller CCleaner.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com