Hur man beräknar procentuella ökningar på en dator

October 29

Hur man beräknar procentuella ökningar på en dator


Operativsystem för både PC och Mac inkluderar en miniräknare i sitt baspaket. Dessa räknare kan användas för de flesta grundläggande matematiska funktioner såsom multiplikation och division, och vissa mer komplicerade funktioner som procent och kvadratroten. Beräkning av en procentuell ökning på en dator är ungefär som att göra samma åtgärd på en enkel miniräknare. För att beräkna en procentuell ökning, du subtrahera det gamla värdet från det nya värdet, och dividera skillnaden med det gamla värdet. Du sedan konvertera detta värde till en procentsats.

Instruktioner

1 Öppna datorns kalkylator program. Den exakta proceduren för att lokalisera programmet beror på operativsystemet. Generellt en fil sökning på "miniräknare" lokaliserar programmet.

2 Subtrahera det gamla värdet från det nya värdet med hjälp av miniräknare. Till exempel, om det ursprungliga värdet är 60 och det nya värdet är 75, subtrahera 60 från 75 för att få 15.

3 Dividera skillnaden med det ursprungliga värdet. Till exempel, om det ursprungliga värdet är 60 och skillnaden är 15, dividera 15 med 60.

4 Omvandla resultatet till en procentandel genom att multipliceras med 100. Exempelvis, 15 delat med 60 är 0,25, och 0,25 multiplicerat med 100 är 25. Därför 75 är en 25-procentig ökning från 60.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com