Om jag byta ut moderkortet Måste jag omauktorisera Windows XP?

February 28

Om jag byta ut moderkortet Måste jag omauktorisera Windows XP?

Installera ett nytt moderkort innebär också reauthorizing Windows OS programvara.

A Windows XP Repair installationsarbeten

När du byter din dators moderkort, kan du inte bara starta datorn tillbaka och förväntar sig att fungera som vanligt. Windows kommer att upptäcka en hårdvaruförändringar och kommer inte att läsa ordentligt. I själva verket tror Windows är en ny dator. Lösningen för detta är en Windows Reparera installation, som åter installerar operativsystemet men lämnar dina data och inställningar intakta. Du behöver din ursprungliga Windows installations-CD (och den ursprungliga produktnyckeln) för att utföra en reparationsinstallation. Efter reparations installation, kan du återgå till att arbeta i Windows. Som en säkerhetsåtgärd, kan du uppmanas att ringa till Microsoft Support omauktorisera Windows-installationen. Förklara att du har bytt moderkortet, och stöd tech kommer att gå igenom några steg som kommer att återaktivera Windows.

Lösningar hjälpa dig att undvika reauthorizing WIndows

Det är tekniskt möjligt att installera ett nytt moderkort och få Windows att köra utan en reparationsinstallation --- och utan ett samtal till Microsoft Support för reaktivering --- men det innebär flera steg som endast bör utföras av erfarna datoranvändare. Du måste utföra diagnostik hårdvara och lokalisera, installera och ta bort eller ersätta flera förare med Enhetshanteraren. Detta kommer inte att fungera med alla Windows-konfigurationer.

Slutsats

För den genomsnittliga datoranvändare, utför en Windows Reparera installation är det snabbaste sättet att få din uppfräschade dator igång. Alternativet spenderar mycket tid fiske genom systemet för förare och inställningar. Om du har utsikt över något, kan din Windows-program stöter på problem på vägen och bli instabil. Med en reparationsinstallation, dina filer och inställningar bevaras, och du har en ny kopia av Windows på datorn. Det är troligt att du kommer att bli ombedd att ringa Microsoft Support eller använda online aktivering, så att Microsoft kan verifiera att du använder en äkta kopia av programvaran Windows, men detta är en relativt smärtfri steg och ser till att du kommer att få alla framtida uppdateringar och Service Pack från Microsoft.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com