Hur man gör en video se ut Film

April 1

Dessa dagar kan cinematographers skjuta professionell kvalitet filmer på video för en bråkdel av kostnaden för filmen. Videokameror är billigare och mer portabel än någonsin, och även på en blygsam budget nybörjare kan skjuta som proffsen. Men videon har sina egna egenskaper, såsom skarp som saknar silkier utseende och mer subtila atmosfär av god gammaldags film. Men här är några enkla steg som kan bidra till att göra att video ser ut som film.

Instruktioner

Förbered kameran

1 Justera videokamera hastighet till någon snabbare än 30 bilder per sekund, eller helst, 24 bildrutor per sekund. Detta kommer att medföra att bilden "smeta" eller oskärpa något, när kameran panorerar - en liten smutsfläck är en av de mest märkbara skillnader mellan video och film.
Med HD-video, när kameran följer en fotboll i flykten, kommer kameran inte bara fånga bollen, men bakgrundselement, också - stadion, människor sitter på läktarna, etc, och alla dessa element vara i skarp fokus. Film, kommer dock att spela in spiral bollen i fokus men andra visuella element bakom det tenderar att suddas ut, eller smeta, som panorering kameran följer bollens båge genom rymden.

2 Sträck en nylonstrumpa över öppningen i kamerahuset där objektivet fäster och snäpp linsen på plats, och spela in video med den enklaste av filter.

3 Experiment med Schneider klassiska mjuka och Pro-Mist linsfilter. Linsfilter ger video mjuk atmosfär av film lager och även skapa en snävare skärpedjup, som film.
Den klassiska mjuka filter och Pro-Mist filter både mjuka överskott skärpa och kontrast och generera en varm gloria runt höjdpunkter. Filtret gör det möjligt för fotografen att håller skådespelarens ögon i fokus medan diffunderar bakgrunden. Pro-Mist filter finns i antingen svart eller varm, vilket färg korrigerar blåare utomhus ljus. Den svarta Pro-Mist är mer subtil. Både Classic Softs och Pro-Mists komma i kvaliteter av diffusion. De lättare kvaliteter är 1/8, 1/4 och 1/2. Tyngre kvaliteter är en och två - de kan vara mycket tung och störande. Det är bäst att testa dem först.

Tips

  • Hur frestande det kan vara att använda naturliga ljuskällor när du filmar inomhus, inte skjuta interiörer med solljus strömmar in, såsom ett skott med en skådespelare som står inför en stor, ljus fönster. Fotografen skulle behöva översvämma aktör med en enorm mängd elektrisk ljus för att utjämna inre scenen med blixtsnabb solsken från utomhus. Annars kommer hela yttre landskapet som det visas genom fönstret vända vita och den person inomhus ser ut att vara omgiven av en suddig glöd. Den enklaste lösningen på problemet är att helt enkelt undvika mingel inre och yttre skott.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com