Fördelar med Mac OS

March 15

Apple Mac OS X har operativsystemet på Mac-datorer sedan dess release i 2002, och Apple har regelbundet släppt nya versioner av operativsystemet att konkurrera med andra operativsystem och lägga till nya funktioner. Microsoft har förbättrat Windows för att hålla jämna steg med Apple, men flera fördelar med att köra Mac OS X finns.

medföljande programvara

Varje ny Mac innehåller en kopia av iLife på samma enhet som operativsystemet. ILife är en samling verktyg för att skapa och hantera digitala filer och inkluderar iPhoto för bilder, Garage för musik och iMovie för video. Om du gillar gränssnitt och funktioner i dessa program måste du använda Mac OS X för att köra dem - de inte körs på Windows-datorer.

Säkerhet

Medan Mac OS X är inte i sig säkrare än Windows eller andra operativsystem, det finns en viss mängd säkerhet i att använda en Mac, eftersom Mac är i minoritet av datorer som används. De flesta virus och skadlig programvara finns för Windows operativsystem, eftersom det är vad de flesta datorer använder. Även om det återstår en bra säkerhet praxis att köra antivirusprogram på en Mac, är sannolikheten för en virusinfektion betydligt lägre.

Mjukvaruinstallation

I allmänhet är enklare med Mac OS X än med Windows installera och ta bort program. En typisk installation verktyg för en Mac-program består av två ikoner: en programikon och en genväg till datorns programmappen. Dra programikonen till genväg programmappen för att installera programmet.

Application Management

Mac OS X innehåller flera funktioner som hjälper dig starta program och hantera dem medan de kör. Dock är en bar som löper över botten av skärmen som innehåller ikoner för de program du använder oftast. Klicka på en ikon för att starta programmet. Minimera den och ikonen återgår till Dock. Om ett program behöver din uppmärksamhet, ikonen Dock studsar tills du klickar på den. Den markkontrollen i Mac OS X 10.7 Lion visar miniatyrversioner av alla öppna programfönster. Dra styrplattan för att öppna Mission Control eller klicka på dess ikon i Dock, och klicka sedan på ett fönster för att få den i sikte

Tryck gester

Mac OS X 10.7 Lion har flera inbyggda fingerrörelser som du kan använda med din bärbara eller stationära Mac. Till exempel, att dra upp med tre fingrar på styrplattan öppnar Mission Control, medan nypa med två fingrar kan du zooma in och ut i ett dokument när du läser. Windows 7 har också gest stöd, men endast om de genomförs av datortillverkaren.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com