Pro och nackdelar med en uppgradering till Windows 2000 med en Windows XP Ren installation

November 5

Pro och nackdelar med en uppgradering till Windows 2000 med en Windows XP Ren installation


Windows 2000 Professional är ett operativsystem från Microsoft (OS) som lanserades 1999 tillsammans med Windows 2000 Server OS, för att ge en stationär operativsystem för affärs nätanvändare. Windows 2000 baserades på en befintlig OS ram kallas Windows NT (New Technology). När Windows XP lanserades som en ersättning för Windows 2000 Professional, var XP också på ramverket NT, så att en uppgradering på plats ansågs vara mindre problematiskt än uppgraderingar från en icke-NT OS såsom Windows 98 och Windows Millennium Edition. En uppgradering på plats är en uppgradering där du installerar det nya operativsystemet ovanpå den befintliga OS så att du inte behöver installera program och konfigurera inställningar efter uppgraderingen. Det finns fördelar och nackdelar med att utföra en ren installation i motsats till en uppgradering på plats.

Registry Cleanup

I Windows OS-baserade på den nya tekniken (NT) ramverk, till exempel Windows 2000 och Windows XP, är registret en databas med inställningar och vägar för körbara filer som program och tjänster, såsom utskrifts spolen tjänsten, som styr utskriftsjobb skapad av program eller automatiska uppdateringar, vilket gör det möjligt att nedladdningen av kritiska systemuppdateringar och säkerhets. Ibland poster i registret blir korrupt, och ibland, som när programmen tas bort från ett system, avinstallationsrutinen lämnar information om den borttagna program i registret. Detta gör OS och programfunktioner som måste söka i registret köra långsammare än de borde. En fördel med en ren installation av XP OS är att en helt ny register skapas som en del av installationsprocessen, och när XP har installerats, kommer den nya registret vara fri från felaktigheter.

Omorganisation av hårddisk

En annan fördel med en ren installation av XP är att under den rena installationen får du åter partitionera hårddisken (HDD). Windows 2000 och Windows XP både installera till en angiven del av en hårddisk kallas "systempartitionen." I Windows Explorer ett Windows-verktyg som används för att bläddra hårddiskar, mappar och deras innehåll, är systempartitionen typiskt identifieras med bokstaven "C" En standardinstallation gör hela hårddisken systemenheten. Detta är ett problem om du vill ägna en del av hårddisken för användning av OS-filer, och ägna andra delar av det för lagring av data. Detta förhindrar OS-filer från fragmentering och få blandas ihop med datafiler, vilket fördröjer utvecklingen av operativsystemet. Användning av inbyggda i Windows-verktyg, du kan inte dela upp systempartitionen, så en ren installation gör det möjligt att skapa en särskild OS-partition och lämna resten av hårddisken fri att skapa partitioner för installera program och lagra data.

Bevara data och inställningar

En av de viktigaste nackdelarna när man överväger en ren installation av XP i stället för en uppgradering på plats är det faktum att efter ren installation, måste du installera om alla program som tidigare installerats på datorn som kör Windows 2000. Du kommer också måste konfigurera alla dina användarinställningar inställningar och skapa alla användarkonton som fanns i Windows 2000. Åter installera program och konfigurera om inställningarna kan vara en mycket lång process. Före ren installation, måste du komma ihåg att dokumentera alla program som för närvarande används på 2000 Windows-installationen, och eventuella inställningar och preferenser, såsom stationära skärmupplösning och innehållet i inställningsmapp i Internet Explorer. Du bör även säkerhetskopiera alla data innan ren installation. Alla dessa förfaranden är tidskrävande, och är nackdelarna med att utföra en ren installation snarare än en uppgradering på plats.

Uppgradera till Windows XP Home Edition

En annan fördel med att utföra en ren installation av XP att uppgradera från Windows 2000 Professional, är att du kan installera XP Home Edition som en ren installation. Om du utför en uppgradering på plats, kan du bara uppgradera till dyrare XP Professional Edition, som innehåller funktioner, till exempel vissa avancerade nätverksverktyg, som du kanske inte behöver för hemmabruk.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com