Avinstallera en Skadad installation av Windows XP

April 30

Operativsystem som Windows XP, fungerar inte som andra program. Du kan uppgradera versioner av Windows, men du kan aldrig avinstallera det, eftersom programmet är kärnan i systemet. Om din Windows XP-installationen har blivit skadad, kan du försöka att reparera den med installationsprogrammet för Windows eller så kan du ta bort den helt och sätta en ny kopia på.

Instruktioner

1 Säkerhetskopiera dina viktiga filer från Mina dokument, Mina bilder och Min musik. Installera Windows XP inte radera informationen på de flesta av din hårddisk, men det ersätter alla register som förs i Windows-katalogen. Detta inkluderar dessa tre mappar, där många datoranvändare lagrar sina personliga filer. Använd ett USB-minne eller en extern hårddisk för att lagra dessa filer förrän ominstallationen är klar. Om du inte är orolig för din personliga information, gå vidare med ominstallation.

2 Sätt in Windows XP-CD-skivan i datorns CD- eller DVD-enhet och stänga av datorn. Vänd på datorn igen. Vänta ett meddelande som säger "Tryck på valfri tangent för att starta från cd-skiva." Tryck på en knapp för att starta från CD när detta meddelande visas; gå vidare till steg 4. Om du inte ser det här meddelandet måste du ändra startordningen i systemet.

3 Leta efter "Tryck på X för att öppna BIOS" när datorn först slås på, där "X" är en knapptryckning specifik för ditt system. Vanliga tangenter inkluderar "Esc", "F1", "F2" och "F12", men detta är olika på varje system och beror på tillverkaren. Tryck på den angivna för att öppna BIOS-programmet. BIOS-programmet visar knappar för att redigera och flytta runt längs botten. Navigera till "Advanced" och sedan leta efter "Boot Order". Se till att CD-ROM eller DVD-enheten är först i ordningen, sedan spara och avsluta BIOS. Nu starta från cd, som beskrivs i steg 2.

4 Tryck på "Enter" på Välkommen till installationsprogrammet för att fortsätta med att installera Windows. Licensavtalet visas. Tryck på "F8" för att acceptera villkoren. Windows upptäcker en tidigare installation och ger dig en möjlighet att reparera. Använd piltangenterna för att markera Windows XP-installationen och tryck "R" för att börja en reparationsinstallation. Windows kopierar nödvändiga filer till din hårddisk och sedan startar om systemet. När datorn startas om, inte trycker på en tangent för att starta till CD igen. Vänta medan installationen är klar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com