Varför Min server Håll Omdirigering mig?

May 10

Varför Min server Håll Omdirigering mig?


En omdirigering är en funktion inbyggd i Hypertext Transfer Protocol (HTTP) för att möjliggöra webbplats administratörer att flytta webbsidor eller hela webbplatser. HTTP bär webbtrafik. Detta inkluderar förfrågningar från webbläsare för webbsidor och svar från webbservrar som levererar dem. Ibland kan en sida inte kan levereras, och HTTP innehåller en rad koder förklarar varför. Omdirigera koder är en del av denna serie.

omdirigerings Anledningar

Om en webbplats eller sida har länkar till den på andra platser, har goda resultat i sökmotorerna och har redan cirkulerat tryckta medier med webbadressen på den, ändra en adress kan orsaka problem. Dessa länkar och annonser kör redan trafik till webbplatsen. Ett företag kan inte spåra alla mottagare av flygblad och annonser med sin adress på dem. Flytta sida skulle leda besökare till den gamla adressen som fick en standard "Filen hittades inte" visas i webbläsaren. Besökaren skulle tro att företaget hade gått i konkurs och slutade producera produkten. Inte bara innebär detta en förlorad försäljning, men att besökare kan sedan sprida negativ publicitet, berätta för andra att webbadressen är död. I detta fall måste företaget kan omdirigera besökare till alla flyttat webbplatser och webbsidor från den gamla adressen till den nya adressen och förhindra en "filen kunde inte hittas" situation.

andra evenemang

Företag går samman och ta över andra företag. I dessa fall skulle företaget vill omdirigera trafik från sitt nya dotterbolag till de viktigaste företagets hemsida, vilket imprinting bolagets vikt vid allmänheten och se till att återkommande besökare notera den nya adressen när de har sett moderbolagets webbplats. Företag med många divisioner som upprätthåller olika namn kan ha olika webbadresser för att passa med namnet på varje division. Snarare än underhålla anläggningen på olika platser, kan företaget centralisera alla webbsidor på en server på en adress, upprätthålla dotterwebbadresser och omdirigera besökare till den centrala platsen. Vissa företag upprätthålla separata adresser för produkter, eller olika "skyltfönster" på olika webbplatser. Andra företag uppmuntra medarbetare att visa företagets innehåll genom det vore deras egna. Alla dessa scenarier kan åstadkommas med hjälp av standard HTTP omdirigera koder.

omdirigera Metod

Även om en server informerar en webbläsare på en omdirigering, är det ansvaret för webbläsaren för att anta det. Kontaktar webbläsaren webbservern och begär en sida. Webbservern sänder ett svar utan den sida, men med en kod. Webbläsaren var programmerad att reagera på något av de vanliga HTTP koder och agera därefter.

Permanenta eller tillfälliga

Om en sida eller webbplats har flyttats permanent, skickar servern tillbaka en 301-kod, som är en permanent omdirigering. Webbläsaren noterar förändringen besöker nya adress som anges i meddelandet från servern, men noterar också den nya adressen och använder det varje gång någon typer i den gamla adressen. Om sidan eller webbplats har flyttats tillfälligt skickar servern tillbaka en 302-kod. Webbläsaren återanvänds sedan vid den nya adressen för den önskade sidan utan fortsätter att använda den gamla adressen för efterföljande förfrågningar om den sidan.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com