Industrial Nätverksprotokoll

November 18

Industrial Nätverksprotokoll


Ett protokoll är en regeluppsättning som datorer använder för att kommunicera med varandra, och över nätverk. Ett protokoll genomförs av antingen hårdvara eller mjukvara. Gränssnitt som USB och seriell anses typer av protokoll. De tillåter information med specifik kodning och syntax, att passera mellan maskiner.

Industriella nätverksprotokoll används för automatisering och processtyrning. Gemensamma egenskaper inkluderar realtidsoperationer, öppna standarder och interoperabilitet mellan protokoll och hållbara system som är anpassade till tuffa miljöer, enligt Freescale Semiconductor. Industriella nätverksprotokoll används på tillverkarens monteringslinjer, sensorer, elmotorer, omkopplare, ventiler och andra industriella enheter.

OPC

OPC, vilket står för OLE (objektlänkning och inbäddning) för processtyrning, beskriver ett antal industriella nätverksprotokoll med öppna standarder. Detta innebär att de inte är patentskyddad. OPC Foundation säger att det finns sju sådana industriella protokoll för närvarande genomförda eller under utveckling. Dessa protokoll används för branschspecifika behov och placeras under OPC etikett på grund av deras interoperabilitet och öppna standarder. De delar också öppna gränssnitt, vilket gör att dessa protokoll att blandas och matchas, beroende på ens behov.

INET

PROFINET industriella nätverksprotokoll stöder äldre äldre fält bussystem. Detta sparar pengar för verksamheten, eftersom de kan fortsätta att använda äldre utrustning utan att ersätta det. INET fungerar över Ethernet-anslutningar, och kan användas för automatisering.

Ethernet / IP

Ethernet / IP är ett industriellt nätverksprotokoll som används för komponentbaserad automation. Det är kapabel att rapportering i realtid. Standard Internetprotokoll som "http" kan användas med Ethernet / IP. Detta protokoll använder ett skiktsystem för meddelandeleverans, bestående av Ethernet, datalänk och fysiska lager.

ETHERNET Powerlink

ETHERNET Powerlink används av automationssystem som kräver rapportering i realtid. Det är kapabel att rapportera i en millisekund. Detta protokoll började som en vanlig Ethernet-protokoll, men anpassades vidare som ett öppet nätverksprotokoll.

IEEE 1588

IEEE 1588 används ofta i andra protokoll industriella nätverks. Det kräver inte specifik hårdvara, så att andra industriella protokoll kan använda sina funktioner utan extra utrustning. Dess främsta syfte är att hålla klockor synkroniserade över ett nätverk. Detta protokoll är korrekt att en mikrosekund. Den var avsedd för enkel användning, med enkel installation och lite underhåll behövs.

PROFIBUS

Mer än 15 miljoner enheter använder PROFIBUS, enligt Freescale Semiconductors. Detta gör det till världens största nätverksprotokoll. Det används ofta i fabriksautomation. Felsäkra anordningar, elektriska växlar och distribuerade automations maskiner kan hittas för att använda detta protokoll.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com