Hur man fixar en Logitech mus

November 13

Hur man fixar en Logitech mus


Logitech Företaget säljer ett stort utbud av både dator trådbundna och trådlösa möss. Även om olika möss kommer att ha olika knappar och funktioner, processen för att fixera dem om de inte fungerar kommer att vara i stort sett densamma för varje modell. Det finns flera åtgärder för felsökning du kan försöka på egen hand innan behöva kontakta Logitechs hjälp.

Instruktioner

1 Kontrollera att vara säker på att Logitech musen är ordentligt ansluten till datorns USB eller seriell port om det är en trådbunden mus. Se till att mottagaren är ansluten till USB-porten på datorn och har en uppsättning fulladdade batterier inne om du har en trådlös Logitech mus.

2 Se till att det inte finns någon radiofrekvensstörningar i det rum där din dator finns om du använder en trådlös mus. Ta bort alla 2.4 GHz trådlösa telefonlinjer, aktiva Bluetooth-enheter eller ens mikrovågsugnar i rummet. Läs i manualen för din trådlösa mus och se till att du inte överskrider den maximala räckvidden att musen kan vara från mottagaren.

3 Klicka på "Start" -knappen på nedre aktivitetsfältet på din dator och välj sedan "Kontrollpanelen." Klicka på "Lägg till eller ta bort program." Välj alternativet för att ta bort Logitech programmet om du har installerat någon när du först fick musen. Navigera webbläsaren till Logitechs webbplats (se Resurser nedan). Gå till "Downloads" sida för modellen av mus som du har och sedan ladda ner den senaste programvaran tillgänglig. Vänta tills filen till slut ladda ner och sedan dubbelklicka på den för att installera programmet.

4 Gå tillbaka till Kontrollpanelen och klicka sedan på "Enhetshanteraren." Tryck på plustecknet bredvid rubriken för musen. Högerklicka på namnet på musen och välj sedan "Egenskaper". Klicka på fliken "Drivrutiner" och klicka sedan på "Hitta drivrutiner." Välj alternativet att ladda ner en ny drivrutin om din nuvarande förare är inaktuell.

5 Dra bollen ur toppen av musen om din Logitech mus använder en styrkula. Använd en pappershandduk för att rensa ut eventuella dammpartiklar och sedan sätta bollen igen. Vänd musen över om det inte är en styrkula och kontrollera om det har skruvarna som håller sensorn i eller om den har helt enkelt en glidande plastbit . Skjut plastbiten i ett cirkulärt mönster och dra sedan bort det eller använd en skruvmejsel för att ta bort skruvarna. Rengör försiktigt ut inuti musen med en pappershandduk och sedan lägga plastlocket igen. Försök att använda musen igen och sedan kontakta Logitechs kundsupport om det tröskeln inte fungerar.

Tips

  • Radiofrekvens måste kalibreras mellan mottagaren och musen om du använder en trådlös mus. Du kan återställa kalibreringen genom att ta bort batterierna från mottagaren och sedan sätta in dem igen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com