Hur man skapar digitala Mosaic Bilder

November 25

Hur man skapar digitala Mosaic Bilder


En bild mosaik använder tiotals eller hundratals enskilda bilder för att göra en stor bild. Gör en bild mosaik att sätta upp i ditt hem, för att använda som en affisch för en händelse eller att ge sig som en tankeväckande gåva till en vän eller släkting. Du kan göra din egen bild mosaik med hjälp av datorprogram.

Instruktioner

På en PC

1 Samla de digitala bildfiler som du vill använda i en mosaik och placera dem alla i samma mapp på din dator.

2 Ladda ner och installera AndreaMosaic programvara. Denna programvara är gratis och kompatibel med PC-datorer. Andra foto mosaik program finns tillgängliga för en avgift. Se Resurser för en länk till nedladdning AndreaMosaic.

3 Öppna programmet. Klicka på "Hitta Tiles" och sedan "Skapa samling" och välj den digitala bildfiler som du vill inkludera i mosaik. Klicka på "Spara".

4 Klicka på "Load Collection" och välj den uppsättning av bilder som du vill använda i en mosaik. Klicka på "OK."

5 Ange önskad bredd och höjd i pixlar för mosaik, och ange ett antal "plattor" eller bilder som du vill ska visas i mosaik. Ange också ett minsta avstånd mellan duplicerade plattor.

6 Klicka på "Lägg till bild" i steg tre att välja en mallbild för mosaik.

7 Klicka på "Skapa den mosaiska." Din bild mosaik visas i den mapp där dina originalbilder lagras.

På en Mac

8 Samla digitala bildfiler du vill använda i en mosaik och placera dem alla i samma mapp på din dator.

9 Ladda ner och installera MacOSaiX programvara. Denna programvara är gratis och kompatibel med Mac-datorer. Se Resurser för ladda ner programvara.

10 Klicka på "Välj" för att välja en mallbild för mosaik. Välj en mosaik form i "Shape of Tiles" rullgardinsmenyn. Du kan välja mellan rektanglar, pussel bitar och Hexagon. Specificera ett antal plattor för bredden och höjden av mosaiken.

11 Välj en mapp från "Lägg till källa" i rullgardinsmenyn och klicka på "Lägg till". Programmet kommer att ta bilder från den här mappen för att göra mosaik.

12 Klicka på "Go" för att börja göra mosaik. Gå till menyn "File" för att spara mosaik.

Tips

  • Om du inte har en färgskrivare, kopierar foto mosaik gjorda med AndreaMosaic eller MacOSaiX till en CD, och ta CD-skivan till en kopia centrum för att skriva ut mosaik.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com