Hur man gör en klickbar karta bild med GIMP

November 26

Hur man gör en klickbar karta bild med GIMP


Om du använder Blogger (eller någon annan blogg plattform) för din webbplats, kan klickbara bilder lägga till alla typer av funktioner till din blogg / webbplats - såsom navigeringsflikar i sidhuvudet. Och klickbara bilder är relativt enkelt att skapa med GIMP GIF manipulation programvara.

Instruktioner

1 Hur man gör en klickbar karta bild med GIMP


Öppna JPG eller GIF-bild som du vill använda i GIMP. Här är en rubrik som skapats för en blogg: klickbara delarna kommer att vara "flikar" som tar dig till olika sidor på bloggen.

2 Hur man gör en klickbar karta bild med GIMP


Från filterrullgardinsmenyn rulla ned till webben och välja bildkarta verktyg.

3 Hur man gör en klickbar karta bild med GIMP


Välj den form du vill använda för klickbara området. Använd musen för att dra formen över ord eller bilddelen som du vill vara klickbara. Klicka när du är klar. Ett pop-up dialogruta visas. Tillsätt webbadressen till sidan som du vill förknippas med det område som du markerat.

4 Hur man gör en klickbar karta bild med GIMP


När alla klickbara områden har definierats, gå till Visa och SOURCE. Detta är koden du kommer att behöva kopiera och klistra in en html-gadget på en sidofältet i din blogg.

Tips

  • Om du vill använda mer än en bildkarta i din blogg (som jag gjorde i min: http://traveling-family.blogspot.com), måste du byta namn på kartan i koden. Standardnamnet är "karta". Om man tittar på källan i min blogg, kommer du att se det geografiska klickbar karta heter "resa" för att skilja den från huvudet kartan som kallas "karta".

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com