Hur kan jag se min High Speed ​​kabelmodem IP-adress?

October 18

Internet Protocol (IP) adress är en 32-bitars numerisk etikett tilldelas antingen statiskt eller dynamiskt till ett datornätverk, till exempel, är 192.77.178.162 en IP-adress. En kabelmodem används för att tillhandahålla bredband till datornät i form av kabel Internet. En kabelmodem har två typer av IP-adresser, en kundsidan IP-adress och en ISP (Internet Service Provider) sida IP-adress. Dessa adresser kan ses med hjälp av en dator som är ansluten till kabelmodemet med en aktiv Internet-anslutning.

Instruktioner

Visning av en kabelmodem Kund-Side IP-adress

1 Anslut den ena änden av en Ethernet-kabel (RJ-45 typ) till datorns Ethernet-port och den andra änden till kabelmodemet Ethernet-port.

2 Klicka på "Start" -knappen på Windows XP skrivbordet längst ner till vänster och klicka på "Run" -knappen. Skriv "cmd" i textrutan för att öppna en kommandotolken.

3 Skriv "ipconfig / all" kommandot i kommandotolken fönster genom att trycka på "Enter" och anteckna det visade IP-adress. Detta är kabelmodemet kundsidan IP-adress. De flesta av de kabelmodem har en standard-IP-adress "192.168.100.1".

Visning av en kabelmodem ISP-Side IP-adress

4 Anslut den ena änden av en Ethernet-kabel (RJ-45 typ) till datorns Ethernet-port och den andra änden till kabelmodemet Ethernet-port.

5 Anslut ena änden av en koaxialkabel bygel till kabeluttaget väggplatta av ditt hus och andra änden till kabelmodemet koaxialingång. Se till att Internet-anslutningen aktiveras av din Internetleverantör.

6 Från webbläsaren, gå till "Vad är min IP" hemsida från länken som anges i avsnittet referenser och anteckna IP-adressen. Detta är kabelmodemet ISP-sida IP-adress.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com