Skillnaden mellan HDMI och USB-kablar

August 22

Skillnaden mellan HDMI och USB-kablar


High Definition Multimedia Interface (HDMI) och Universal Serial Bus (USB) teknik är både populär för sina respektive användningsområden. USB har blivit branschstandard för dataanslutningar medan HDMI-kablar blir snabbt mer populär som konsumenter köper högupplösta enheter. Även om dessa anslutningstyper normalt inte överlappar i bruk, kan de kombinera för vissa ändamål.

Historia

Den första versionen av High-Definition Multimedia Interface-teknik blev tillgängliga under 2002. HDMI version 1.0 den första tekniken för att bära allt digitalt ljud och visuella data. Versioner 1.1 och 1.2 blev tillgängliga i maj 2004 och augusti 2005 respektive. HDMI-teknologin uppdaterats till version 1.3 i juni 2006 och från och med juni 2009 är HDMI på version 1.4. Senare versioner av HDMI har förbättrats överföra data såsom färger, bildstorlek (upplösning) och överföringshastighet. Till exempel, kan HDMI 1.4 överföra ett färgdjup på 48 bitar per pixel och en skärmupplösning på upp till 1920 x 1200p60 på det djupet.

USB 1.0-tekniken har sitt ursprung i 1996. Därefter USB-kablar kunde överföra data på 1,5 megabyte per. USB 2.0 uppstod i 2001 med en mer effektiv hastighet av 480 megabyte per sekund. Intel släppt specifikationen för den aktuella versionen av denna teknik, USB 3.0, i augusti 2008. USB 3.0-teknik klarar av hastigheter upp till hastigheten med 5,0 gigabyte per sekund och är mer än 125 gånger snabbare än USB 2.0 och nästan 3500 gånger snabbare än USB 1.0.

Fungera

Enligt den praktiska Hemmabio Guide webbplats, HDMI-aktiverade enheter blev tillgängliga för konsumenter under 2003. HDMI, som står för High-Definition Multimedia Interface, är en teknik som sänder okomprimerat ljud och visuella data från en enhet till en annan. Till exempel kan en konsument ansluta sin Blu-Ray DVD-spelare till sin high definition TV-sända via en HDMI-kabel.

Däremot medger Universal Serial Bus (USB) teknik typiskt enheter såsom persondatorer och hårdvara för att ansluta. Ajay Bhatt hjälpte utvecklat denna teknik under 1990-talet som ett sätt att bekämpa de svåra pluggar på tidigare anslutningar och att minska behovet för användare att installera separata program för all hårdvara.

fördelar

HDMI-anslutningar tillåter användare att ansluta högupplösta enheter såsom TV-apparater, spelkonsoler, mediaspelare (Blu-ray, DVD) och datorer. HDMI-anslutningar överföring både ljud och visuella data så att konsumenterna inte längre behöver använda flera kablar för varje datatyp. Dessutom kan konsumenterna förväntar sig den bästa digitala kvaliteten när du använder HDMI teknik, eftersom HDMI-anslutningar inte komprimera och dekomprimera data mellan enheterna.

John D. Sutter CNN förklarar hur USB-anslutningar möjliggör dator- och hårdvara att tala samma språk. Utöver detta, säger han "[a] ll USB-kontakter är kompatibla Så om du köper en ny dator, behöver du inte att uppgradera resten av utrustningen -. Videokameror, mobiltelefoner och liknande. " Utöver detta kan USB-teknik också ladda låg strömförsörjning elektronik, vilket minskar behovet av nätadaptrar.

överväganden

HDMI Organisationen beskriver den typiska effektiva avståndet för HDMI-kablar på 10 meter (30 fot). Enligt organisationen, vissa tillverkare skapar HDMI-kablar som är längre och fortfarande effektiva eller använda hårdvara såsom repeatrar och förstärkare för att utöka detta avstånd. Emellertid är det inte ovanligt för HDMI kvaliteten försämras med längre kablar.

Från och med juni 2010, är ​​den aktuella versionen av USB-teknik 3,0, som ståtar med en överföringshastighet på 5,0 gigabyte per sekund. Även om alla USB-portar är kompatibla med alla USB-anslutningar, kommer USB 2.0 eller 3.0 inte kunna prestera på deras full fart med äldre portar.

missuppfattningar

Även om vissa enheter kan ha portar för både HDMI och USB-anslutningar, inte den teknik som normalt inte fungera på samma sätt.

Däremot kan konsumenterna ansluta en HDMI-adapter till sin dator USB-port för att överföra ljud och visuella data, till exempel en film eller TV-show, till sin TV. Detta lägger HDMI kompatibilitet med datorer som inte kan överföra HDMI-data, till exempel äldre datorer.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com