Vilka är de olika typerna av PC minne?

December 3

Det finns flera olika typer av minne i datorn. Den huvudsakliga minne i datorn är fysiskt minne eller Random Access Memory (RAM). Du kan läsa och skriva data till RAM och det finns på alla datorer. Dessutom har datorn Read Only Memory (ROM) och cacheminnet. Virtuellt minne finns i operativsystem och stationära datorer, dock inte alla datorer har virtuellt minne. Datorn har även lagringsminne eller långtidsminnet i form av en hårddisk, och kan ha en diskettenhet.

Historia datorminne

Magnetisk trumma lagring först dök upp i 1930 och utvecklats genom 1940 tidsram. Det är föregångaren till hårddisken. Utvecklingen av integrerade kretsteknologi började 1959 när transistorerna sattes på kiselchips. En 1024-bitars minneschip producerades i 1970 och en fördubbling av minnesdensitet på marker fortsätter än i dag.

Typer av RAM och ROM

Det finns tre huvudtyper av RAM: Synchronous DRAM (SDRAM) körs på 133 MHz upp till 180MHz, Double Data Rate SDRAM (DDR) fördubblar datahastigheten för SDRAM och Rambus DRAM (RDRAM) seriell minnestekniken med dubbla datahastigheten för SDRAM med en högre latens eller tid det tar att få data från minnet.

Datorn har vanlig gammal ROM och kan ha särskilda typer av ROM såsom: programmerbara chip som gör att du kan lagra ett program och inte raderbart eller återanvändas, rader (EPROM), som kan raderas genom att utsätta det för ultraviolett ljus, och elektriskt rader (EEPROM), som kan raderas genom att utsätta den för en elektrisk laddning.

Funktion av minnet

RAM består av integrerade kretsar som kallas chips. Varje krets har miljontals minnesplatser som kallas celler. Celler består av en transistor och en kondensator som arbetar tillsammans med hjälp av minneskontrollern kretsar för att läsa och skriva data på din dator. Central Processing Unit (CPU) på datorn är ansluten till minnesstyrenheten kretsen via ledningar som kallas en buss. Denna teknik bestämmer datahastigheten överförs mellan CPU och minnesstyrenheten kretsarna i datorn.

Grundläggande skivan innehåller de kritiska instruktioner som krävs för att starta datorn. ROM-minne lagras på chip på moderkortet och kan inte ändras, raderas eller tas bort. ROM är mycket långsammare än RAM.

Om datorn RAM blir fullt, sparkar virtuellt minne i. Operativsystemet flyttar data och programinstruktioner från RAM till hårddisken och åtkomst dem efter behov. Det gör detta via en växlingsfil som inte betraktas som en del av ditt RAM-minne. Virtuellt minne hjälper din korttidsminne i fungera effektivt.

Det finns två nivåer av cache som kan vara tillgängliga för din CPU. Nivå 1, den primära cache, är en liten mängd minne gjordes tillgänglig för att stödja den centrala processorenheten (CPU). Det ger enkel och snabb tillgång till uppgifter CPU använder konsekvent. Nivå 2, den sekundära cache, finns på ett minneskort, och mängden minne beror på processorn i din dator. En integrerad krets på moderkortet styr nivån 2-cache för att minska den tid din CPU måste vänta på data från huvudminnet.

missuppfattningar

Eftersom RAM står för Random Access Memory, det är en missuppfattning att ROM är inte Random Access. Dock är random access definieras som förmågan att läsa någon plats i valfri ordning, och du kan läsa från skivan på detta sätt, du bara inte kan skriva till den.

Varning

Om du behöver uppgradera eller köpa mer minne vara medveten om att det finns en skillnad mellan bärbara och stationära minne, vanligtvis storleken. I allmänhet har en bärbar dator 4 minneskomponenter och en stationär har åtta minneskomponenter.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com