Hur man ansluter en Dell laptop till en router med WEP-kryptering

July 28

Hur man ansluter en Dell laptop till en router med WEP-kryptering


Trådlöst nätverk, eller WiFi, är nätverket som förbinder teknik som används av de flesta trådlösa enheter, såsom bärbara datorer och smarta telefoner. Tekniken är tillgänglig gratis från de flesta kaféer och restauranger som ett incitament för att locka kunder. Eftersom säkerheten av en trådlös anslutning är inte lika bra som för trådbundna nät, har router tillverkare investerat tid och pengar i att övervinna detta problem, och som ett resultat har infört ett par alternativ anslutnings kryptering. Ett sådant alternativ säkerhet kallas WEP eller Wired Equivalency Protocol. Anslutning till en router som har WEP aktiverad kräver en enkel installation.

Instruktioner

1 Öppna "Start-menyn" på din bärbara dator och klicka på "Anslut till." Klicka på "Nätverk och Internet" från rutan som öppnas.

2 Klicka på "Anslut till ett nätverk" under avsnittet "Nätverks- och delningscenter". Detta kommer att öppna en lista över alla tillgängliga trådlösa nätverk.

3 Klicka nätverket eller SSID som du vill använda. I rutan som öppnas, skriver WEP nätverks lösenord och klicka på "OK".


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com