Vilken programvara kan jag använda för att bränna Microsoft Movie Maker-filmer till DVD?

July 31

Vilken programvara kan jag använda för att bränna Microsoft Movie Maker-filmer till DVD?


Microsofts Movie Maker icke-linjär redigeringsprogram publicerar videofiler i WMV och AVI-format. Ett antal program finns tillgängliga som kan bränna dessa videoformat till DVD-skivor. Den ursprungliga Windows Movie Maker levereras med vissa versioner av Windows XP och Windows Vista. Medan programmet inte ingår i Windows 7, kan användare ladda ner den nya versionen av programmet - Windows Live Movie Maker - gratis från Microsofts webbplats (se Resurser). Programvara för att bränna Movie Maker-filer på DVD-skivor finns för Windows, OS X och Linux operativsystem.

Windows Filmskapare

Äldre versioner av Windows Movie Maker kan bränna filmer till DVD-skivor direkt i programmet, antingen före eller efter utmatning av videon som en enda fil. Att bränna en skiva, in en tom, skrivbar DVD i datorns optiska enheten och klicka på "Publicera film." Välj "DVD" från listan och klicka på "Nästa". Windows importerar automatiskt videon till Windows DVD-bränning för att bränna. Om du tidigare har skapat en videofil måste du först importera den med "Import Media" -knappen och sedan dra den till storyboard eller tidslinje. Windows Live Movie Maker inkluderar inte DVD-bränning funktioner.

Windows-programvara

Windows 7 levereras som standard med tre program som kan bränna Movie Maker DVD: Windows Media Player, Windows DVD-bränning och Windows Media Center. Windows Media Player levereras med alla versioner av Windows 7; Windows DVD-bränning kommer kommer alla versioner av Windows 7, med undantag för Windows 7 Starter; och endast Windows Media Center kommer med versioner av Windows 7. Windows Explorer kan också bränna filer direkt till DVD Home Premium och Ultimate, men skivor som skapats på detta sätt kan bara spelas på andra datorer - de kommer inte att spela i de flesta dedikerad DVD-spelare.

OS X-programvara

OS X Finder overlay kan bränna Movie Maker-filer till tomma, skrivbara DVD-skivor, men den slutliga produkten fungerar endast på andra datorsystem och inte på DVD-spelare. Skivverktyg programvara, som finns i OS X "Verktyg" programmappen, har liknande funktioner. Använd iDVD program för att skapa DVD-skivor som kan användas på ett bredare utbud av hårdvara, inklusive hemmabiosystem.

Linux Software

Brännarprogram för Movie Maker DVD-skivor på Linux beror på systemets distributions. Medan de flesta distributioner inte komma med DVD-bränning förinstallerat, kan du lägga till nya program med hjälp av kommandoraden, den fördel Software Center eller genom att ladda ner installationsfilerna från en webbläsare. Fria program som är kompatibla med Movie Maker videofiler inkluderar KB3, DVD-författare och DVDStyler (se Resurser).


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com