Hur man återställer BIOS på en XFX Moderkort

August 3

Hur man återställer BIOS på en XFX Moderkort


XFX tillverkar ett antal moderkort för användning i personligen byggda datorer. Generellt, om en datorentusiast har kompetens att bygga en dator, hon redan vet hur man återställer BIOS. Men inte alla är här datorn kunniga, och bara för att din dator innehåller en XFX moderkort inte nödvändigtvis betyda att du byggt det själv. Följ några steg för att återställa BIOS.

Instruktioner

1 Hur man återställer BIOS på en XFX Moderkort

Du måste stänga av datorn innan återställning av BIOS.

Stäng av datorn. Dra ur nätsladden och alla anslutna enheter från datorns baksida. Håll strömbrytaren i flera sekunder för att rensa de inre komponenterna i eventuellt kvarvarande el.

2 Hur man återställer BIOS på en XFX Moderkort

PS / 2-portar är lila och grönt.

Tryck och håll CMOS "klar" -knappen i flera sekunder för att återställa BIOS om ditt system har denna funktion. Knappen ligger under PS / 2-portar och ovanför bildskärmsportar på vissa XFX moderkort, och kan du återställa BIOS utan åtkomst till moderkortet direkt.

Följ de återstående stegen om ingen CMOS tydlig knapp finns på din XFX moderkort.

3 Öppna datorhöljet för att komma åt de inre komponenterna. På de flesta datorer är allt du behöver göra dra bort en sidopanel till vänster om systemet. Ta bort alla skruvarna som håller fast panelen ner och dra det gratis.

Alla datorlådor är olika. Vissa modeller faktiskt glida från mitten som ett gångjärn. På dessa system, måste användaren trycka en eller flera knappar och dra vänster sida utåt för att komma åt insidan. Knapparna är belägna på toppen och botten av höljet.

4 Hur man återställer BIOS på en XFX Moderkort

Du hittar CMOS-batteriet nära expansionsplatser eller minne.

Hitta CMOS-batteriet på moderkortet. Det är ungefär samma storlek och färg som en fjärdedel. Leta efter batteriet nära minnes eller expansionsplatser.

5 Hur man återställer BIOS på en XFX Moderkort

Använd en liten platt skruvmejsel för att bända upp CMOS-batteriet lös.

Bänd försiktigt ut batteriet med en liten platt skruvmejsel. Byt ut batteriet efter 30 minuter för att återställa BIOS till fabrikskonfiguration. Stäng av datorn. Anslut nätkabeln och enheter igen.

Tips

  • Återställningen raderar alla anpassade BIOS-inställningar och återställer den till sin ursprungliga konfiguration.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com