Det bästa sättet att hantera dubbletter i iTunes

June 28

Om du regelbundet använder iTunes för att organisera och lyssna på din musik, har du förmodligen stött på dubbla titlar. Dubbla titlar är upprepningar av samma låt och de kan ta upp några nödvändiga utrymmet på datorns hårddisk om du samla tillräckligt många av dem. Det bästa sättet att hantera dubbletter i iTunes är att ta bort dem innan du synkroniserar med en Apple-enhet.

Varför dubbletter?

Dubbletter kan göra det till biblioteket genom flera vägar, men en av de vanligaste är när du importerar digitala musikfiler som finns i mappar. Till exempel, om du har hela din musiksamling backas upp på en hårddisk och du kopiera alla till iTunes, är det möjligt att du har dubbletter när du är klar att importera. En annan vanlig källa till dubbla spår är sammanställning och insamling album, som kan omfatta låtar du redan har på ett originalalbumet.

Använd Duplicate View

Du kan söka igenom låttitlar på egen hand för att hitta dubbletter, men iTunes kommer att göra det åt dig med "Display dubbletter" -funktionen. I iTunes, klicka på "File" i den övre menyraden och sedan klicka på "Visa dubbletter." Du kan se dubbla spår med spårnamn, artist, album eller något fält du har aktiverat i din visningsalternativ.

Markera flera titlar

Ett av de enklaste sätten att bli av med dina dubbletter är att gå ner på linjen klicka varannan titel samtidigt som du trycker på "Command" -tangenten när du är i "Display dubbletter." Detta kan tyckas tråkigt, men du behöver inte många alternativ om du råkar ha hela dubbla album som du kan papperskorgen på en gång. När du tar bort dubbletter, alltid flytta dem till papperskorgen - annars försvinner de från iTunes men kvar på datorn.

Gör det innan du Sync

Om du har en stor mängd dubbla titlar på dina händer, filtrera genom och ta bort extra innan du synkroniserar en Apple-enhet som iPhone, iPod eller iPad. Du kan använda "Visa dubbletter" i ditt iTunes-bibliotek, men inte på din Apple-enhet. När du har synkroniserat din iPhone, iPod eller iPad och kopieras dubbletter över, måste du hitta dem manuellt genom att söka igenom dina låttitlarna.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com