Hur Sök alla filtyper på en Mac

July 5

Beroende på om du använder Mac OS X: s utsedda biblioteks resmål eller dina egna personliga mappar, kan dina filer hamna gömda i djupet av din Mac. Lyckligtvis låter OS X "Spotlight" -funktionen du söka igenom hela systemet för en specifik fil namn, nyckelord, fras eller filformat. Spotlight-sökningar ger också resultat med alla filtyper och format som du för närvarande har på din Mac.

Instruktioner

1 Klicka på förstoringsglaset i det övre högra hörnet på din Mac skrivbordet för att komma Spotlight. Du kan också trycka på "Command" -tangenten och "Space" bar samtidigt för att visa Spotlight.

2 Skriv vad du letar efter i sökfunktionen. Du kan ange ett filnamn, nyckelord i innehållet i filen eller till och med en specifik filtyp. Spotlight börjar visa resultat medan du skriver.

3 Klicka på det objekt som du vill visa. Du kan också använda piltangenterna på tangentbordet för att navigera till ett sökresultat och tryck sedan på "Enter" för att öppna den.

4 Klicka på "Visa alla" för att se alla resultat. I resultatfönstret, klicka på "Kind" precis ovanför resultaten för att visa dem efter filtyp.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com