Sharepoint-server alternativ

June 18

Sharepoint-server alternativ


Sharepoint Server är Microsofts web-baserad programvara för projektledning och gruppsamarbete. Det gör det möjligt för människor att skapa portaler för sina egna projekt som ska nås av gruppmedlemmarna för uppdateringar och dokumentdelning. Som med all licensierad programvara, Sharepoint bär en rejäl prislapp. Men det finns andra alternativ där ute som lika kan vara så bra, men ändå vara lätt på plånbok.

Google Sites / Google Dokument

För Google kontoinnehavare, har Google en egen fri version av Microsofts Sharepoint Server som låter dig skapa din egen grupp portal med dokumentdelning förmåga. Google Sites tillåter människor att skapa webbplatser för sina egna projekt. Den kan också integreras med Google Dokument tjänsten för att möjliggöra delning av filer mellan projektmedlemmar.

Box.net

Box.net är en annan online alternativ som gör det möjligt för dokument- och fildelning, vilket gör det enkelt för dig att samarbeta på grupparbeten. Ett plus för Box.net, är det är optimerad för användning med smartphones som iPhone eller Blackberry, vilket gör den perfekt för yrkesverksamma på språng. Tjänsten är gratis för personligt bruk med varierande planer för abonnemangskunder.

Glasscubes

Glasscubes är en onlinetjänst som erbjuder samma funktioner som Sharepoint ger - en online arbetsyta som gör det möjligt att dela filer och information med dina gruppmedlemmar. Det riktar sig mer till små och medelstora företag med sin extra inslag i klienthanteringsverktyg. Dessutom kommer det med gratis konferenssamtal. Tjänsten erbjuder också en gratis, grundläggande konto, men du kan prova andra olika kontotyper genom en 28-dagars gratis testperiod.

Alfresco Share

Alfresco Share är din öppen källkod Sharepoint Server alternativ. Det gör i princip allt som Sharepoint gör. Men att vara öppen källkod, det erbjuds gratis utan att betala för alla licenser. Till skillnad från de online-alternativ, måste du ställa in denna programvara på din egen dator, vilket också är samma uppsättning upp för Sharepoint.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com