Excel 2007 Secrets

October 10

Excel 2007 Secrets


År 2007, när Microsoft släppte Microsoft Office 2007, förnyade bolaget populära programpaket inklusive Microsoft Excel 2007. För tidigare och nya Excel-användare, kan det kännas som du behöver för att vara en detektiv för att avslöja alla hemligheter i menyfliksområdet, Microsofts ersättare verktygsfält . När du blir mer bekväm med den nya layouten och upptäcka några hemligheter nytt verktygsfält design, kommer du att upptäcka hur bra menyfliksområdet kan vara.

Lägg till, kopiera eller Flytta kalkylblad

För att snabbt lägga till ett kalkylblad, klicka på "Infoga Blad" -knappen i slutet av kalkylbladsflikarna. Du kan också flytta ark genom att ta tag en kalkylbladsflik med musen längst ned i teckenfönstret och dra den där du vill att det ska gå. Ett annat sätt kan du flytta eller kopiera kalkylblad i ett Excel-bok är genom att klicka på fliken "Hem", sedan klicka på "Format" i cellerna gruppen. Välj "Flytta eller kopiera blad" för att få upp flytta eller kopiera dialogrutan. I denna ruta väljer bladet att flytta eller kopiera och klicka på "OK".

Urklipp

Urklipp i Office är ett praktiskt sätt att snabbt klippa ut, kopiera och klistra in i Excel, men du kan också använda den för att klippa ut, kopiera och klistra in mellan Office-program som Word och PowerPoint. Klicka på fliken "Hem", och klicka på "Urklipp dialogrutepilen" (det ser ut som ett litet torg med en pil till vänster om ordet Urklipp). Urklipp Åtgärdsfönstret visas till vänster i fönstret.

Visning

När du arbetar på långa Excel-kalkylblad, kan du tillbringa en hel del tid att bläddra fram och tillbaka mellan områden. Du kan utföra denna uppgift lättare genom att dela kalkylbladet i delar för snabbare åtkomst. Klicka på fliken "Visa" och klicka sedan på "Dela" för att visa olika delar av samma kalkylblad. Du kan bläddra ett område samtidigt som det andra området "fryst" eller bläddra ihop dem samtidigt.

Snabb åtkomst verktygsfält

Excel 2007 kan du inte ändra menyfliksområdet. Men du kan lägga till ofta använda verktyg som en utskrift eller Autosumma knappen till verktygsfältet Snabbåtkomst (QAT). För att lägga till en knapp, klicka på Microsoft Office-knappen i det vänstra hörnet av menyfliksområdet. Klicka på knappen "Excel-alternativ" längst ned på menyn och klicka sedan på "skräddarsy". Klicka på "Välj kommandon från" rullgardinsmenyn och välj "Alla kommandon." Välj ett kommando och klicka på "Lägg till". Klicka på "OK" för att lägga till den i verktygsfältet.

Makron

Du kan skapa små program inom Excel kallade makron för att automatiskt göra repetitiva uppgifter, till exempel att kopiera alla attribut för en kolumn till en annan kolumn. Innan du kan spela in ett makro måste du aktivera fliken Utvecklare. Klicka på knappen "Microsoft Office" och klicka på "Excel-alternativ." Klicka på "Popular" i den vänstra åtgärdsfönstret; då, i den högra åtgärdsfönstret, markera "Visa utvecklar flik i menyfliksområdet" kryssrutan. Klicka på "OK" för att lägga fliken.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com