Hur man skapar underdomäner från min domän

October 13

En underdomän i tech jargong, är en "tredje domänen." När du tittar på en webbplats domän är ".com" den "första domänen." De andra och tredje domäner är de återstående nivåerna, såsom webbplatsens namn och viss sida, eller "about.website.com." På ren svenska är en underdomän helt enkelt en förlängning av webbplatsen, ungefär som mappar i ordbehandlings sviter. Domäner kan skapas följa några enkla steg.

Instruktioner

1 Logga in på din webbplats kontrollpanel. Detta kallas ibland "hemsida editor" eller "domän manager."

2 Klicka på "Domänhanteraren." Andra alternativ du kan se är "Hantera domäner" eller "Redigera domäner."

3 Ange önskat subdomän namn. Till exempel, om din webbplats är www.countrybobsfineleather.com och du vill lägga till en "produkter" hemsida anger "produkter" som underdomän namn. Klicka på "Lägg till", "Spara" eller "Acceptera".

4 Välj katalogen. I kontrollpanelen rullgardinsmenyn eller alternativ fältet, välj från listan över tillgängliga kataloger. Detta talar om för värden att rikta din tredje nivå domän till en viss huvuddomän. Klicka på "Spara" och avsluta domänen manager.

Tips

  • Vissa webbplatsleverantörer kräver att du gå igenom "DSN Manager" eller "DSN Panelen." Läs leverantörens bruksanvisning för instruktioner om hur du skapar underdomäner genom DSN portalen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com