Hur man använder useradd att skapa nya användarkonton

August 14

Administratörer använder useradd Bash kommando för att skapa nya användarkonton. Detta är också det kommando du vill använda för att göra ändringar i kontoinformation. Liksom alla bash kommandon, det finns många alternativ linje att lära som gör att du kan göra många olika saker.

Instruktioner

Använd useradd att skapa nya användarkonton

1 Använd "-c" för kommentarfältet.

2 Använd '-d "för katalogen. ID-användaren vanligtvis ges som namn på katalogen.

3 Använd "-e" för att ställa in tidpunkten för kontots utandning. Ett unikt värde beräknas som är tiden sedan epoken, vilket innebär sedan den första januari 1970. Detta är mer för datorns användning, inte humant bruk, eftersom den genomsnittliga personen inte skulle kunna titta på ett stort antal och erkänna det som en tid och datum markör. Mänskliga användare är mer intresserade av månaden / datum / år identifierare. Formatet för detta är nästan alltid MM / DD / YYYY.

4 Använd "f" för att inaktivera konton. När ett lösenord upphör, kommer "-f" kommando permanent stänga av den. Beroende på vilken typ av organisation, kan du inte använda detta kommando. Det kan hämmas genom att i ett värde på -1.

5 Använd "-g" för att separera nya användarkonton i grupper. Detta useradd funktion tilldelar ett namn och ID-nummer till grupper.

6 Använd "-k" för katalogändamål. Du kan flytta standardinformation till hemkatalogen för en specifik användare.

7 Använd "-m" för att skapa katalog. När du använder useradd att skapa nya användarkonton, ska du skapa en hemkatalog för varje individ.

8 Använd "-u" för att skapa ett unikt ID-nummer för varje ny användare.

9 Använd "-s" för inloggningsskal.

10 Ställ standardobjekt som ska visas med hjälp av "D". Alternativ för visning är "-d", "-e", "-f", "-g" och "-s".

11 krävs användning av skugglösenord för många av dessa poster. Om du vill veta vilka objekt kräver skugglösenord och hur man använder skugglösenord, konsultera O'Reilly Linux DevCenter nätet (se Resurser nedan).

12 Använd "-r" om du vill skapa ett konto med ett lösenord som aldrig kommer att upphöra. Du skulle normalt inte skapa en hemkatalogen för denna typ av system konto.

Tips

  • I organisationer med hög omsättning, blir detta kommando särskilt viktigt och är en du vill bli väl förtrogen med.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com