Hur man drar tre-D i AutoCAD 2002

May 28

Hur man drar tre-D i AutoCAD 2002


AutoCAD är en datorstödd konstruktion (CAD) program som arkitekter använder för att utforma byggnader och andra konstruktioner. Programmet innehåller verktyg för att rita 2D-former som linjer, rektanglar och kurvor till exakta specifikationer. 2002-versionen av AutoCAD har också funktioner för 3-D modellering, som du kan använda för att skapa realistiska bilder av de strukturer som du skapar. En viktig fördel med att använda dessa 3-D-funktioner är möjligheten att tydligt visualisera en konstruktion, ett viktigt steg i att utvärdera det innan bygga det i den fysiska världen.

Instruktioner

1 Öppna AutoCAD, skriv "-view o." Tryck på "F" och sedan "Enter" för att visa "Front" visningsområdet där du kan börja dra framifrån av en lada. Rita ladan kommer att introducera dig till flera viktiga begrepp och verktyg för 3-D ritning i AutoCAD, inklusive att skapa, forma och navigera runt 3D-objekt.

(Observera att du inte behöver välja en kommandorad före skriva. AutoCAD accepterar tangentbordsinmatning som standard.)

2 Skriv "Pledn" att gå in i "Polyline" ritläge, klicka någonstans i ritytan att definiera polylinjen första punkten.

3 Dra direkt rätt för flera inches, klicka för att definiera den andra punkten. Dra uppåt och till vänster till dess att pekaren befinner sig direkt ovanför mittpunkten av det första linjesegmentet. Klicka igen för att rita den tredje punkten.

4 Högerklicka och välj "Stäng" för att automatiskt skapa den tredje linjesegmentet, som kommer att ansluta sig till andra och första segment för att skapa en triangel. Denna form kommer att utgöra ladan tak.

5 Skriv "Orbit" för att gå tre-D bana läge, vilket gör det möjligt att rotera runt de objekt som du modellering för att se dem från olika synvinklar.

6 Klicka och dra lite åt vänster och nedåt för att ändra synvinkel, tryck sedan på "Escape" för att avsluta "Orbit" -läge.

7 Skriv "Extrude" och sedan klicka på triangeln för att markera det och trycka på "Enter". Dra tills triangeln expanderar flera inches i 3D-utrymme, klicka på musen för att slutföra profilen.

8 Skriv "Extrudera" igen, sedan håller musen över objektets bottenytan. Tryck och håll nere "Control" och tryck sedan på "Space" tills bottenytan kanter blir fet, vilket tyder på att ansiktet är redo för val.

9 Klicka med musen och tryck sedan på "Enter" för att välja bottenytan, dra sedan flera inches att expandera objektets bottenytan nedåt för att bilda kroppen av ladan.

10 Skriv "Perspective" och sedan "1" för att visa en perspektivvy i visningsområdet. Perspektiv är den visuella fenomen som gör en objektets parallella kanter verkar konvergera till en viss punkt i rymden.

11 Skriv "-visualstyles" och välj sedan "inställd ström." Klicka på "3-D dold" för att förhindra kanterna på ladugård rygg ansikten från att visa.

12 Skriv "göra" för att skapa en bild av ladan med realistisk skuggning.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com